Letos čeká Antoše zásadní výročí. Bude to už deset let, co byl minipivovar ve Slaném založen. Paulík s Hromádkou zatím nechtějí prozradit, co si na oslavy připraví. Jisté ale je, že o nic konzervativního nepůjde. Ostatně filozofie pivovaru je dlouhodobě jasná a funguje: „Kdybychom vyráběli stejné speciály jako před sedmi lety, dneska bychom je neprodali. Potřeba trhuje zkoušet nové pivní styly. “ To nejkrásnější se ale ukrývá pod varnou ve sklepení Modletického domu. Rozsáhlá síť chodeb a chladných cihlových místností, kde má Antoš tanky pro kvašení a ležení nebo třeba i stále plnou studánku čisté podzemní vody. Tyhle starodávné prostory tvoří dobrý protiklad moderním a často exotickým pivům, která zde Hromádka vaří. „Hodně se tady experimentuje a dělají módní trendy jako třeba kyselá a slaná piva,“ vysvětluje Josef Paulík, majitel minipivovaru.
Pivovar Antoš
Vinařického 14/10, Slaný Sládkové: Martin Hromádka a Petr Neumann
Přestože se Martin Hromádka - původním povoláním novinář - pohybuje po celém pivovaru jistě, zdaleka nejuvolněněji působí v ležáckém sklepě, kde návštěvě nabízí k ochutnání několik speciálů, jejichž recepturu sám vymyslel. Že skutečně umí pracovat se surovinami, dokazuje třeba slaný Chocholáč Pineapple Gose, který pivovar poprvé představil na začátku léta 2017 a od té chvíle je důležitou součástí zdejšího výstavu.