Z experimentu je klasika
V pivovarské krčmě i sklepě jsme vyzkoušeli několik místních piv a každé z nich potvrdilo velmi dobrou kvalitu.
Uniknout mi nemohl Chocholáč Pineapple Gose 11°, který už od loňského Festivalu minipivovarů na Pražském hradě považuji za jedno z nejlepších českých slaných piv. Ananas, himálajská sůl a koriandr dělají z Chocholáče extrémně pitelné a osvěžující pivo, jež baví i v chladných dnech.
Pozornost si zaslouží i Strawberry Cream Sour 12°. Kyselé pivo vařené i z vloček a laktózy vábí sladkou jahodovou vůní, ve svěží chuti se prolíná mírná kyselost s plností zralých plodů. Je to takový lehký dezert.
Pivovar Antoš Vinařického 14/10, Slaný Sládkové: Martin Hromádka a Petr Neumann Nabídka: spodně i svrchně kvašená piva a speciály Rok založení: 2010
O autorovi| Aleš Dvořák Ondřej Stratilík, obchodní sládek, národní pivovar Budějovický Budvar redaktor, týdeník Euro