Menu Zavřít

Slávisté blíže svému snu

8. 2. 2007
Autor: Euro.cz

Stadion v Edenu ing.

CIF24

Další pokus o výstavbu multifunkčního fotbalového areálu Slavie Praha v Edenu, dokonce pod stálým dohledem webkamery, pokročil do stavu, kdy „poroste před očima“. Minulé pondělí, přesně v 16:05 hodin, byl vztyčen první dvoutunový sloup. Železobetonovou konstrukci tribun ponese 443 kusů pilot. Její montáž má trvat do června. „Stavba běží podle harmonogramu. Pomohla nám teplá zima, takže jsme v mírném předstihu a máme prostor i ke snižování nákladů,“ řekl týdeníku EURO generální ředitel stavební firmy Hochtief Tomáš Bílek.
Na místě, kde má vyrůst stadion s kapacitou pro 21 tisíc sedících diváků, bylo dosud odtěženo více než 30 tisíc metrů krychlových zeminy. Terénní práce pokračují. Brzy přijde na řadu konstrukce monolitické části, jíž ponese dalších 160 pilot. Celkových 603 nosníků, kdyby byly položeny za sebou, měří 4,6 kilometru. Hrubá stavba má být hotova letos v září. „Dokončení v březnu 2008 je reálné, posunout termín může jen nedostatek peněz,“ míní Bílek.
Stavba za zhruba miliardu korun, jejímž investorem je společnost E Side, nabídne asi 15 tisíc metrů komerčních ploch, čtyřicet VIP boxů, restaurace, kanceláře, garáže a více než stovku bytů. Loni se též jednalo o vkladu radnice Prahy 10. „U ledu to ještě není, možnost k jednání je otevřená,“ tvrdí manažer E Side Alexandr Kliment. Ani jednání o vstupu druhého vršovického klubu - Bohemians 1905 - nijak nepokročila.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).