Menu Zavřít

ŠLO PRÝ O POZEMKY

24. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Královopolská

EBF24

První místopředseda výkonného výboru Fondu národního majetku Jiří Havel považuje prohlášení konkursu z konce února na Královopolskou za absurdní. „Fond vykonal řadu kroků k revitalizaci společnosti a management dokázal najít nový výrobní p rogram a technické cesty, jak přežít, zdůraznil.
Vedení Královopolské má obavy, že konkurs byl prohlášen účelově. „Existují obavy ze záměru výhodně zpeněžit lukrativní pozemky, na kterých se celý areál firmy nachází, a konkurs tak s největší pravděpodobností nesleduje cíl zachování dosavadní strojírenské výroby, uvádí tisková zpráva. Havel tvrdí, že správce konkursní podstaty Roman Šnyrch nemá velké zkušenosti s řízením průmyslových podniků, zato má dobré zkušenosti s prodejem realit. Management tedy kromě odvolání k Vrchním u soudu podal námitky na podjatost soudkyně, která konkurs vyhlásila, i konkursního správce.
Představenstvo strojíren rovněž znepokojuje, že věřitelský výbor je svolán až na 6. června. Tři největší věřitelé (vše státní instituce), u nichž se soustřeďuje devadesát procent všech pohledávek, jsou však ochotni během několika dnů ustavit věřitelský výbor.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).