Menu Zavřít

Slovenský Janom investuje do fotovoltaiky v Británii

18. 1. 2017
Autor: čtk

Společnost Janom kupuje podíl v britské firmě Wattstor. Janom provozuje solární elektrárny, mimo jiné i v Česku. Za firmou stojí podnikatel Ján Miškovský.

Slovenská firma podepsala investiční dohodu, která má britskému Wattstoru pomoci v rozvoji zařízení sbírajícího energii vyrobenou slunečními panely. Detaily obchodu žádná ze stran neprozradila.

Jednatel Janomu Daniel Šmigura pro server solarpowerportal.co.uk uvedl, že partnerství mezi společnostmi „jde nad rámec finanční spolupráce“ a že Wattstor získá také přístup k výzkumu a zkušenostem slovenské firmy. „Budeme integrovat příležitosti Wattstoru s ostatními svými inovativními projekty v e-mobilitě, řešení distribuční sítě a nanotechnologiích,“ řekl Šmigura.

Obchodní ředitel Wattstoru Trevor Howard médiím potvrdil, že firma hledala nového investora po dobu 18 měsíců. Slovenský kapitál znamená pro společnost možnost realizace vývojových plánů, které dlouho odkládala.

EBF24

Firma Janom provozuje šest solárních elektráren na Slovensku a pět v Česku. Svou činnost soustředí kolem informatizace veřejné správy a zelené energie. Miškovský podle portálu etrend.sk dlouhá léta podniká s Jozefem Brhelem, známým slovenským oligarchou, který je označován za jednoho z hlavních sponzorů vládní strany Smer-SD.

Čtěte také:

Američané se zbavili tří českých solárních elektráren. Koupili je Číňané

Policejní tým vyšetřující solární podvody zanikl. Bez jediného výstupu

Zeman: Zrušme podporu zelené energie. Zaměstnavatelé to odmítli

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).