Menu Zavřít

Slovenský miliardář Rattaj chce koupit další české lyžařské areály

2. 12. 2013
Autor: čtk

Pouhý rok vydrželo složení akcionářů společnosti Melida, která si loni pronajala od Českého svazu tělesné výchovy (dnes České unie sportu) skiareál ve Špindlerově Mlýně. Ze hry odchází gumárenský magnát Tomáš Němec, který prodává svou společnost Snowhill a s ní padesátiprocentní podíl v Melidě. Týdeníku Euro to potvrdil potenciální kupec Igor Rattaj.

Slovenský miliardář je jedním z akcionářů společnosti Tatry Mountain Resorts, která je druhým 50procentním podílníkem Melidy a partnerem J&T. Rattaj uvažuje o tom, že nejdříve koupí od Snowhillu společnost SMMR a následně 100 procent akcií samotného Snowhillu, který provozuje další skiareály, například Herlíkovice či Šachty. Podle informací týdeníku Euro by se transakce mohla uskutečnit ještě před zahájením zimní sezony.

Transakce je výhodná pro obě strany. Němec se zbaví svých lyžařských aktivit za rozumných finančních podmínek. Rattaj má k zájmu o Melidu sociální i ekonomické důvody. Miliardář v Česku dosud neměl příliš obchodních aktivit a přímé spoluvlastnictví nejvýznamnější firmy ve Špindlerově Mlýně zvedá jeho společenský status v zemi dost vysoko.

Více čtěte v aktuálním vydání týdeníku Euro


Čtěte také:

Skiareály hodně investovaly, teď se mírní. Nejvíc rostou Krušné hory

Na restituční průtahy doplácejí i lyžařské areály

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).