Menu Zavřít

SNOPKOVOU UŽ STÍHÁ POLICIE

15. 8. 2001
Autor: Euro.cz

L i b e r t a

Hlavní poradkyně ministra financí Iva Svobody a hlavní ekonomka ČSSD Barbora Snopková byla obviněna z trestného činu porušení povinností při řízení o konkursu a vyrovnání. Trestného činu se Snopková podle policie dopustila jako likvidátorka akciové společnosti Liberta (EURO 8/1999). Mělnická Liberta vyráběla dětské kočárky a jízdní kola a v jejích statutárních orgánech od roku 1996 seděli právě Ivo Svoboda a Barbora Snopková. Společnost zkrachovala a likvidátorka Snopková se stala pokladní Lidového domu. Ještě předtím ale stačili podle MF DNES převést prosperující část Liberty do vlastní soukromé firmy Zora Euro.

Snopková obvinění potvrdila, ale uvedla, že věci, které byly jeho podstatou, již napravila. Policejní vyšetřovatel by měl v nejbližších dnech vyslechnout i ministra financí Iva Svobodu.

Premiér Miloš Zeman k obvinění Barbory Snopkové řekl pouze, že dokud se její vina neprokáže před soudem, je třeba na ni pohlížet jako na nevinnou. Tento Zemanův výrok je však velmi nekonzistentní s jeho vlastními činy, kdy například o Miroslavu Mackovi mluvil jako o tuneláři, přestože ani Mackovi nebyla dosud žádná vina prokázána.

ebf - tip - debata

Minulý čtvrtek podala Barbora Snopková výpověď na ministerstvu financí.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).