Menu Zavřít

Sobotka: Kampaň nebude "antiBabiš". Před rizikem vlády jednotlivce ale varovat budeme

11. 3. 2017
Autor: čtk

Kampaň ČSSD před podzimními sněmovními volbami nebude založena na kritice vicepremiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, ale na tom, co chce ČSSD udělat pro své voliče. Nepřestane ale současně varovat před rizikem vlády jednoho muže. V rozhovoru po závěru brněnského sjezdu sociální demokracie to řekl znovuzvolený předseda Bohuslav Sobotka.

Uvedl, že Babiš mu osobně popřál k obhajobě mandátu. „On mi pogratuloval ke zvolení předsedou sociální demokracie, já jsem mu gratuloval taky, když byl zvolen do čela hnutí ANO, a těším se na náš demokratický zápas,“ uvedl Sobotka s úsměvem.

„Naše kampaň nebude antibabiš, naše kampaň bude založena na tom, co uděláme pro zaměstnance, pro seniory, pro rodiny s dětmi. Co uděláme pro to, aby se lépe fungovalo malým firmám, nebo malým živnostníkům v naší ekonomice. Co uděláme pro to, aby se zvedly platy,“ vypočítával. Voličům chce nejsilnější vládní strana nabídnout i téma zdravotnictví. „Protože rostou ceny léků, rostou ceny technologií. Sociální demokracie nikdy nepodpoří zavádění poplatků ve zdravotnictví,“ přiblížil Sobotka jednu z hlavních priorit pro volební klání.


Přečtěte si komentáře k politickým návrhům Bohuslava Sobotky:

Dá ČSSD úspěšným aspoň letenky na odlet, když je tak nenávidí?

Kocourkov vyhlásil hranici bohatství: 36 tisíc Kč

Daněmi proti proudu


V pátečním kandidátském projevu Sobotka na Babiše ostře zaútočil. „To nebyla nějaká náhlá záležitost. Chtěl jsem jasně říci, jaká nebezpečí tady cítím v souvislosti s tím, že by se veškerá politická, ekonomická, mediální moc koncentrovala do rukou jednoho člověka. Když se to stane, tak to vždycky hrozí zneužitím,“ uvedl dnes s dovětkem, že Babišovi věnoval jen jeden odstavec řeči.


Jak probíhal sjezd ČSSD v Brně? Sledovali jsme minutu po minutě


„Samozřejmě mediálně to rezonuje, je to náš koaliční partner, ale také náš hlavní soupeř. Zastávám názor, že se nevyhneme tomu, abychom ve volební kampani také pojmenovali naše hlavní soupeře a pojmenovali jejich eventuálně silné a slabé stránky,“ konstatoval. To, že Babišova popularita neklesá, podle premiéra neznamená, že ČSSD nebude lidem říkat pravdu.

Babiš na sociálních sítích po oznámení volebních výsledků sjezdu poznamenal, že gratuluje „korupčnímu komandu Březina - Poche - Hulinský ke zvolení oligarchie Sobotka - Pokorný - Chovanec - Růžička“. Podle Sobotky na těchto jeho narážkách není nic nového. „Nejsou to silné argumenty, které by voliče mohly ovlivnit. Jsou to nesmyslné věci,“ uvedl k tomu Sobotka.

EBF24

Sobotka: Jsme jednotní a připraveni na volební boj
 Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka Sjezd ČSSD v Brně podle znovuzvoleného předsedy Bohuslava Sobotky ukázal, že strana je sjednocená a připravená na podzimní volby do Sněmovny. Delegátům premiér v závěrečném proslovu řekl, že se nenaplnily katastrofické scénáře, které předpovídaly rozkol strany.Vedení ČSSD nyní otevírá práci na volebním programu. Sobotka chce, aby se do jeho přípravy zapojili i členové. „Chci, aby to byl jasný a přesný plán, chci aby to bylo srozumitelné, konkrétní a věcné, aby to lidem dalo naději, že řada věcí je řešitelná,“ konstatoval. Dokument hodlá představit na letní programové konferenci. Proslovem Sobotka uzavřel jednání sjezdu v Brně. Nové vedení ČSSD se sejde poprvé v neděli na obědě v restauraci Lidového domu Hybernia.

O zatím dosažených výsledcích sjezdu ČSSD čtěte více:

ČSSD zkompletovala vedení strany: nováčky jsou Birke a Dolínek

Sjezd podle Sobotkovo not: místopředsedy zvoleni Zaorálek či Marksová

Sobotkovi vyšlo přání: prvním místopředsedou ČSSD zůstává Chovanec

 První místopředseda ČSSD Milan Chovanec


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).