Menu Zavřít

SOUD JIM POMOHL

27. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Vítkovice

OSTRAVA – Krajský obchodní soud povolil 15. září hutní a strojírenské společnosti Vítkovice vyrovnání s věřiteli. „To je neuvěřitelný úspěch Vítkovic. Teď musíme zvládnout technickou stránku věci a Vítkovice mohou i nadále prosperovat, potvrdil ředitel pro restrukturalizaci David Kostruh. Návrh na vyrovnání podal management hutí 22. června letošního roku. Do dvou let musí proces vyrovnání skončit.

Vyrovnání je součástí procesu finanční restrukturalizace Vítkovic, nyní probíhá její první část. Do konce září vykupuje Česká finanční pohledávky od věřitelů. Má na to připravenu miliardu korun. Transakce je výhodná pro věřitele s pohledávkami do deseti milionů korun, kteří mohou dostat minimálně pětapadesát procent nominální hodnoty pohledávek.

ebf - tip - debata

Druhý bod představuje snížení základního jmění na necelou miliardu korun. Poté bude následovat kapitalizace pohledávek. Této fáze se zúčastní Revitalizační agentura i Konsolidační banka. Vyrovnání se zbylými věřiteli proběhne ve výši třiceti procent v celkovém objemu maximálně tři miliardy korun pro všechny.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).