Menu Zavřít

Soutěž internetových projektů Startup roku zná tři nejnadějnější

8. 12. 2011
Autor: profit

Soutěž nových internetových projektů Startup roku zná tři nejnadějnější projekty roku 2011. Do studentské soutěže se přihlásilo dvaapadesát projektů, tři nejlepší ve čtvrtek vyhlásila odborná porota.

Foto: Profimedia.cz

Do finále soutěže postoupil webdesignerský nástroj PSDdark, mobilní aplikace pro realitní makléře RealPad a systém na zprostředkování práce pro studenty Studentive. Každý ze tří týmů dostane dvanáct tisíc euro (cca 300 000 Kč) ve formě investice určené pro další rozvoj podnikání a možnost zapojit se do příštího kola akcelerátoru StartupYard. Do konce února mají povinnost založit firmu, pokud tak ještě neučinili.

Udělali jste první krok. Teď vás ale čeká ještě víc práce. Makejte!“ povzbudil vítěze i ostatní účastníky soutěže Nikola Rafaj z technologického inkubátoru TechSquare, který soutěž letos organizuje a vítězům nabízí své služby. Soutěž je určena studentům českých vysokých škol a nebrání se ani účasti cizinců, kteří na nich studují. Vstup mezi uchazeče o titul Startup roku je omezený věkem 27 let.

WT100

V premiérovém roce 2007 vyhrál Jakub Havrlant s projektem Bezrealitky.cz. O rok později porota vybrala coby vítěze Lukáše Žďárského s webem Mujinstruktor.cz. V roce 2009 vyhrál Jiří Koubele a jeho Easy Parking. A loni Vladimir Kazlovič s konceptem polygrafického supermarketu Print365.

Ačkoli se podle tiskové zprávy rozhodl přijmout investici tři miliony korun a „rozjet projekt spolu se zkušenými matadory českého byznysu“, dopadlo to jinak. Vladimir Kazlovič se vrátil do rodného Běloruska a na rozvíjení podnikatelského nápadu rezignoval.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).