Menu Zavřít

Soutěž na komunál

6. 5. 2005
Autor: Euro.cz

Tendr v Ústí nad Labem

MMF24

PRAHA (bor) - Představitelé Ústí nad Labem rozhodli, že vyhlásí soutěž na firmu, která bude městu v příštích letech zajišťovat některé komunální služby. Vyčlenili na to 850 milionů korun. Město vypsalo tendr koncem dubna, vyhodnocen má být během několika týdnů. Vítězná společnost podepíše s městem desetiletou smlouvu. Radnice předpokládá, že za opravu a údržbu silnic zaplatí zhruba 270 milionů korun, likvidace odpadu ji vyjde na přibližně 580 milionů korun. „Vybraná společnost převezme činnost Technických služeb města (TSM). I ty se mohou do soutěže přihlásit. Pokud zvítězí, radnice tuto organizaci zprivatizuje,“ uvedl tajemník magistrátu Milan Zemaník.
Už v minulém roce radní města rozhodli, že z TSM vyčlení činnosti, které nejsou prioritně ziskové a mají veřejný charakter. Nová příspěvková organizace Městské služby Ústí nad Labem provozuje například parkoviště, garáže, dopravní značení, pohřebí služby, sportoviště tělovýchovná zařízení nebo WC.
Soukromé firmě již ústecká radnice svěřila provozování a obnovu veřejného osvětlení. Veřejnou soutěž vyhrála společnost Eltodo-Citelum, která se do ní přihlásila jako jediná. Radní schválili smlouvu s touto firmou minulý týden.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).