Menu Zavřít

Španělské vodní vize

30. 3. 2007
Autor: Euro.cz

Aqualia

WT100

Majitel Severomoravských vodovodů a kanalizací (SmVaK), španělská firma Aqualia, chystá rozsáhlou expanzi v regionu. Společnost, která patří do skupiny Grupo FCC, hledá nyní v Česku, ve střední a východní Evropě další akviziční příležitosti. Zda již jedná o nějaké konkrétní fúzi, však vedení firmy neuvedlo. „V průběhu několika let se staneme jedním z předních hráčů v oblasti vodárenství ve středoevropském regionu,“ je přesvědčen Francisco Jiménez Medina, ředitel Aqualie pro střední a východní Evropu.
K naplnění plánů chce využít nejen pozici SmVaK, ale i finanční podporu mateřské skupiny. Pod vlivem velkých očekávání si Španělé otevřeli v Praze novou kancelář. „Přeji firmě v dalších plánech mnoho úspěchů,“ prohlásil na slavnostním aktu senátor Petr Vícha (ČSSD), v minulosti odpůrce privatizace SmVaK jako člen jejího představenstva. „ČR jsme začlenili do dlouhodobé strategie mezinárodní expanze společně s Rakouskem, jižním Polskem, Rumunskem, Maďarskem a Slovenskem,“ řekl ředitel Medina.
Loni Aqualia koupila 98,5 procenta SmVaK - největší vodárenské společnosti v Moravskoslezském kraji - od skupiny Penta. SmVaK provozuje přes čtyři tisíce kilometrů vodovodních a více než tisíc kilometrů kanalizačních sítí.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).