Menu Zavřít

Specialita pro střední Evropu

22. 9. 2005
Autor: Euro.cz

Honda

ebf - tip - debata

PRAHA (tpk) - Japonská automobilka Honda začne koncem letošního roku vyrábět model speciálně pro středoevropské trhy a Turecko. Sedan s názvem City má produkovat turecká továrna Hondy a jeho základem je platforma modelu Jazz. Dosud byl automobil, spadající do segmentu malých vozů, nabízen pouze v Asii, po níž ho výrobce exportuje ze svého závodu Honda Automobile v Thajsku od konce roku 2002.
Vůz pro Turecko, Česko, Slovensko, Maďarsko a Polsko má s Jazzem více společných částí. Jednak ho bude pohánět benzinová čtrnáctistovka o výkonu 61 kilowattů (tu ovšem český zástupce u Jazzu nenabízí), jednak z malého vozu přebírá systém sklápění zadní lavice. K tomu City přidává více než půl metru délky karosérie a objemný zavazadlový prostor, do něhož by se mělo vejít pět set litrů nákladu. V základní výbavě se má objevit dvojice airbagů, elektricky seřiditelná zrcátka či přehrávač kompaktních disků.
Mariana Fišárková z českého zastoupení Hondy uvádí, že o základní ceně vozu se zatím jedná. Schvalovat ji bude evropská centrála sídlící ve Velké Británii. V Thajsku se nejnižší cena pohybuje kolem půl milionu bahtů, což je v přepočtu asi 300 tisíc korun. Tamní verzi však pohání benzinová patnáctistovka. Na českém trhu by se Honda City měla objevit počátkem příštího roku.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).