Menu Zavřít

SPEKULACE O SYSTEMHAUSU

23. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Debis

Navzdory pověstem, že jednotka IT služeb Systemhaus bude na prodej, Klaus Mangold, šéf mateřské firmy Debis, minulý týden v Berlíně prohlásil: „O ničem takovém neuvažujeme.

DaimlerChrysler Services (Debis) patří k předním světovým přímým poskyt ovatelům finančních a informačních služeb. Jeho obrat jen v oblasti finančních služeb stoupl loni o třicet procent na deset miliard eur. Celkový obrat Debisu se vyšplhal v roce 1999 na třináct miliard eur. Služby jsou poskytovány před evším po internetové sítí.

Už před rokem se spekulovalo o tom, že Debis se chce zbavit části svého podílu v mobilní síti Debitel. Přestože tehdy - stejně jako minulý týden - Mangold tyto úvahy popíral, v dalších měsících firma skutečně prodala 42,4 procenta akcií De bitelu.

MMF24

Debis loni vstoupil do britské finanční skupiny Masterdrive Limited, získal podíl na francouzském poskytovateli informačních služeb Soleri a navíc otevřel filiálky v Itálii a Francii. Tyto kroky vynesly společnost na čtvrtou příčku mezi světovými poskytovateli finančních služeb. Nyní Debis usiluje o vstup na pojišťovací trh.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).