Menu Zavřít

Šperky od Šmejce: český miliardář s francouzským návrhářem vytvořil dvě kolekce

12. 4. 2019
Autor: Redakce

Na oslavu pětileté existence svého luxusního rezortu Velaa Private Island na Maledivách se tuzemský miliardář Jiří Šmejc se svou manželkou Radkou spojili s francouzským umělcem Frédéricem Béziatem z Maison Atelier Loréedubois a vytvořili dvě kolekce inspirované maledivskou přírodou.

První kolekce má deset kusů včetně prstenu vyrobeného z tanzanitu, diamantů a osmnáctikarátového zlata, diamantových náušnic nebo náramku se smaragdy a tsavority, ebenem a diamanty.

Kupujete šperky?

Francouzský návrhář Frédéric Béziat, který edici navrhl ve stylu secese a art déco, vytváří šperky pro nejsolventnější kupce, naposledy například ománského sultána. Na kolekci, která nyní bude putovat po světě, spolupracovali přímo Radka a Jiří Šmejcovi, kteří se podíleli na každé etapě návrhů i výroby.


Přečtěte si o Šmejcově ráji na zemi

Luxusní resort na maledivském ostrově Velaa sestávající ze 43 soukromých vil s bazénem a pěti rezidencí patří českému miliardáři Jiřímu Šmejcovi.


Druhá kolekce je určena pro turisty, kteří přijíždějí na luxusní ostrov strávit dovolenou. Je inspirována mořskými želvami, které na ostrově kladou vejce a od nichž je odvozen samotný název ostrova.

Korálový ostrov Velaa leží v Indickém oceánu a náleží k Maledivám. Na původně neobydleném ostrově vybudoval Jiří Šmejc, který ovládá skupinu Emma Capital, luxusní resort Velaa Private Island Maldives. Na ostrově je 47 soukromých vil, domů a residencí; osmnáct z nich je postaveno na moři. Ceny za noc se teď v dubnu pohybují od 2750 do 23 tisíc dolarů.

EBF24

Dále čtěte:

Zanzibar, Hvar či Maledivy. Bohatí Češi investují do turistiky pro radost i pro peníze

Udržitelnost a přínos místním: rezort českých miliardářů na Zanzibaru získal zelené ocenění

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).