Menu Zavřít

Špičák s novým spolumajitelem

31. 5. 2012
Autor: Euro.cz

sport

WT100

Skiareál Špičák na Šumavě má od minulého měsíce nového spolumajitele. Do společnosti Sport service, která toto pětihvězdičkové lyžařské středisko provozuje, vstoupila leasingová společnost UniLeasing. Za sumu v řádu desítek milionů korun získala poloviční podíl. Týdeníku Euro to řekl Vladimír Kasík, jednatel a spolumajitel společnosti Sport service.
„Jednali jsme s třemi potenciálními zájemci a nabídka UniLeasingu byla nejzajímavější,“ vysvětluje Kasík. UniLeasing sídlí v nedalekých Klatovech, po České republice má rozmístěno 17 poboček a dosahuje obratu zhruba půldruhé miliardy korun. „Vnímáme to jako cílený krok pro rozšíření našich podnikatelských aktivit v oblasti cestovního ruchu, sportovních a volnočasových činností,“ řekl týdeníku Euro Pavel Ovsík, předseda představenstva UniLeasing.
Třicet procent společnosti Sport service ovládá TJ sportovní areál Špičák a po deseti procentech drží jednatelé firmy Vladimír Kasík a Josef Treml.
Získané finanční prostředky použije Sport service na mimořádnou splátku úvěru u České spořitelny, který firma před časem čerpala na vybudování moderní čtyřsedačkové lanovky, a především na rozšíření skiareálu. „Prioritou je vybudování nové rodinné sjezdovky, včetně vleku, osvětlení a umělého zasněžování, tak, abychom mohli oslovit novou skupinu lyžařů. Zároveň hodláme postavit nové parkoviště pro 230 aut a na něj navazující přibližovací vlek. Rádi bychom také na vrcholu Špičáku vybudovali rozhlednu, abychom posílili letní provoz areálu,“ vypočítává Kasík. V uplynulé zimní sezoně navštívilo Špičák téměř sto tisíc lyžařů, asi o tři procenta více než loni.

  • Našli jste v článku chybu?