Menu Zavřít

ŠPÍNA SE ZVEDÁ

1. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Aféra TV Nova

Žalobu na ochranu osobnosti a trestní oznámení pro pomluvu, křivá obvinění a nekalou soutěž podal minulý týden Michal Donath, který mediálně zastupuje společnost Central European Media Enterprises (CME), na Romana Bajčana ze společnosti Technika, zastupující držitele licence televize Nova CET 21.

Trestní oznámení a žaloba je reakcí na článek v Blesku, ve kterém Bajčan (bývalý ekonomický novinář) obvinil Donatha, že byl vysokým důstojníkem bývalé Státní bezpečnosti (StB). Bajčan v něm rovněž tvrdí, že Donath stojí v čele komplotu, který má za cíl zabít bývalého generálního ředitele ČNTS Vladimíra Železného.

„Nikdy jsem nebyl důstojníkem StB, uvedl Donath. Potvrdil však, že jeho jméno a datum narození, které jsou uvedeny v takzvaných Cibulkových seznamech agentů Státní bezpečnosti u krycího jména Kurt, odpovídají skutečnosti.

WT100

Odvoláním Železného, majoritního vlastníka a jednatele CET 21, z funkce generálního ředitele a jednatele společnosti ČNTS, zajišťující vysílání Novy, vypukl spor mezi CET 21 a CME. Konflikt od začátku provázejí vzájemná obvinění a trestní oznámení.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).