Menu Zavřít

Spojení generací

20. 3. 2009
Autor: Euro.cz

Česká golfová federace

EBF24

Ve vedení České golfové federace (ČGF) nastaly významné změny, které týdeník EURO již dříve avizoval. Ačkoliv prezidentem byl na své třetí funkční období znovu zvolen Milan Veselý, na řízení českého golfu se v období nastupující hospodářské recese budou významně podílet i noví lidé zastupující spíše zájmy majitelů a provozovatelů hřišť.
V pražském hotelu InterContinental se 14. března sešlo 125 delegátů disponujících 381 hlasy ze 406 možných, aby zvolili vedení na další čtyři roky. Delegáty pozdravil Gonzaga Escauriaza, prezident Evropské golfové asociace. „Česká republika v posledních letech zaznamenala neuvěřitelný pokrok v růstu členské základny a v počtu nově otevíraných hřišť. Prezident Veselý je mým dlouholetým přítelem a velice dobře znám jeho názory. Věřím, že český golf je v dobrých rukách. Přeji mu hodně štěstí v ekonomicky těžkých časech, které přicházejí,“ prohlásil Escauriaza.
Na konferenci se střetly dvě koncepce. První - reprezentovaná Milanem Veselým (58) - federaci chápe především jako autoritativní sportovně-technický orgán se standardním postavením ve struktuře evropského golfu. Druhá - představovaná mladými manažery Janem Jenčovským (32) a Michalem Zahradníčkem (41) – chce, aby se federace výrazněji etablovala i v podnikatelsko-investiční sféře a razantněji než dosud zastupovala zájmy majitelů a provozovatelů hřišť.
Na první pohled se tyto dvě koncepce mohou zdát neslučitelné, ale delegáti svou volbou ukázali, že si přejí obojí. Zachovat kontinuitu a tradici ve vedení v osobě světově uznávaného Veselého a současně práci federace oživit příchodem mladých lidí. Proto bylo nové vedení ČGF zvoleno v tomto složení: prezident Milan Veselý, viceprezident Jan Jenčovský, předseda sportovně-technické komise Karel Vopička, hospodář Vladimír Lich, předseda komise pro media a komunikaci Michal Zahradníček, předseda komise profesionálního golfu Petr Nitra a tři členové výboru pro spolupráci s kluby Jiří Kovář, Ladislav Vostárek a Václav Český.
Prezident Veselý a viceprezident Jenčovský k výsledku konference ve společném prohlášení řekli: „Toto spojení je prospěšné pro český golf. V posledním čísle týdeníku EURO je článek o změnách téměř obamovských rozměrů. Toto přirovnání je samozřejmě nadnesené, ale na situaci ve vedení federace použitelné. Kandidáti Obama a Clintonová vedli rok tvrdý, a přesto korektní souboj, načež nový prezident obsadil paní Clintonovou do funkce své nejvýznamnější ministryně. To je konstruktivní přístup, který přináší prospěch všem.“

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).