Menu Zavřít

SPOJENÍ S TELEKOMEM

25. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Debis

Německý telekomunikační gigant Deutsche Telekom získal navýšením kapitálu mírně nadpoloviční podíl v Debis Systemhaus, divizi informačních technologií společnosti DaimlerChrysler Services (Debis). Divize poskytuje finanční a informační služby. Hodnotu celé transakce odmítly firmy zveřejnit, ale střízlivé odhady hovoří o dvanácti miliardách eur. Ještě začátkem roku na výroční tiskové konferenci přitom šéf Debisu Klaus Mangold ujišťoval, že s žádnými podobnými akcemi letos nepočítá a veškeré spekulace jsou naprosto nemístné (EURO 4/2000).

CIF24

Debis Systemhaus bude pokračovat ve všech dosavadních operacích. Díky spojení by se měly posílit klíčové technologické aktivity firmy. Deutsche Telekom si od spojení podle vyjádření pro tisk slibuje potenciál pro dodatečný růst.

Šéf Debisu prohlásil, že v budoucnu hodlá posílit v mezinárodním měřítku také finanční služby poskytované společností DaimlerChrysler, avšak neupřesnil, jakým způsobem – třeba opět strategickým spojením. DaimlerChrysler nadále zůstane hlavním zákazníkem Systemhausu v informačních službách a produktech. Loni představovala jen tato spolupráce čtvrtinu zisků Systemhausu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).