Menu Zavřít

Společenské události

29. 5. 2003
Autor: Euro.cz

duben/květen 2003

(Pouze text, fotografie naleznete v tištěné verzi magazínu E8.)

Pekelná sedmačtyřicítka Předseda ODS a senátor Mirek Topolánek oslavil 47. narozeniny v Pekle. Do pražské restaurace mu 15. května přišly poblahopřát desítky byznysmenů, politiků a umělců, „Topol“ v lidovém kroji zatančil i zazpíval.
- Zleva jednatelka společnosti Media Flow Radka Jírková, bývalý generální ředitel Severomoravské energetiky Tomáš Hüner a generální ředitel Třineckých železáren Jiří Cienciala
- Šéf poradenské společnosti Cautor Consulting Michal Hrubý s manželkou
- Tomáš Chrenek z Třineckých železáren s mluvčí společnosti Dušanou Fridrichovou
- Martin Roman, šéf společnosti Škoda Holding (vlevo), s generálním ředitelem CzechInvestu Martinem Jahnem
- Mirek Topolánek a vicepremiér Pavel Rychetský
- Pražský exprimátor a jednatel společnosti Eltodo Jan Koukal (vlevo) s generálním ředitelem společnosti Factoring KB Jaroslavem Jurečkou
- Oslavenec s ďábelským doprovodem
- Generální ředitel společnosti Skanska Zdeněk Burda

Fotografie, film i poklad Pobočka holandské ABN AMRO v ČR spojila oslavu 10. výročí působení s druhou vernisáží výstavy fotografií Herberta Slavíka. Fotograf během večera 24. dubna oficiálně představil knihu fotografií Tváře, jejímiž patronkami se staly herečka Jana Brejchová a kurátorka výstavy Daniela Mrázková. Večerem provázela herečka Táňa Medvecká, k více než dvěma stovkám hostů patřila velvyslankyně Nizozemska v ČR Ida van Veldhuizen-Rothenbücher. Oslavu osvěžilo promítání krátkého filmu, který ABN AMRO ke svému výročí natočila a který banku ukázal jejím klientům z neobvyklého pohledu - ve filmu si v neočekávaných rolích zahráli přímo její zaměstnanci. Večer vyvrcholil hrou o poklad v sejfu – 30 tisíc korun. Na první fotografii ředitel ABN Amro v ČR Torben Helstrup u narozeninového dortu, na druhé zprava Herbert Slavík, Jana Brejchová, Daniela Mrázková, Táňa Medvecká a Torben Helstrup.

Velkej nářez Ve stylu sixties oslavila deset let svého působení poradenská a PR agentura B.I.G. Její klienti, novináři, přátelé a příznivci spatřili během B.I.G. Beatu 14. května v pražském Lucerna Music Baru samotného Elvise – i když „jen“ v podání konzultanta agentury Davida Švábenického. O rock´n´rollový nářez na pódiu se postarala kapela The Fireballs, po celý večer probíhala řada soutěží nejen tanečních. Hlavní ceny? Lahve alkoholických nápojů stejně starých jako agentura-oslavenkyně.
- Předseda sdružení Czech TOP 100 Jan Struž a ředitelka B.I.G. Public Relations Eva Chaloupková
- Zprava Jaroslava Jalovecká z B.I.G. Prague, generální ředitel České pojišťovny Ladislav Bartoníček a Slavěna Podloucká

Až se z trubky lilo Zveme vás na oslavu posledních 65. narozenin mezinárodního trubače neznámého původu, jenž se zove Laco Deczi, stálo na pozvánce do studia Moskva. Během oslavy 24. dubna v budově zvukové postprodukce na Barrandově vystoupila Decziho formace Celula New York, jeho přátelé, sponzoři a zástupci médií zhlédli také výstavu dokumentárních fotografií Jana Ostena a křest knihy o Lacovi od Jiřího Šebánka, dalšího z jeho přátel. Večer byl spojen s otevřením nových postprodukčních studií v přilehlých prostorách zvukového studia určených k dokončování reklamních spotů.

Imperiale, Imperiale, otevři se! Znovuotevření karlovarského hotelu Imperial 11. dubna se neslo pod heslem „Otvírejte s námi“. Maketu hotelu na pódiu symbolicky otevřel zlatým klíčem prezident Václav Klaus, hostům se nabízela zajímavá místa hotelu, během prohlídky se návštěvníci pokoušeli odemknout obdrženým klíčem čtyři speciální obrazy a vyhrát tak jednu z cen. Na pódiu vystoupil rovněž specialista na otevírání sektů Luboš Vintr.
- Livii a Václava Klausovy vítají zprava obchodní ředitel společnosti Imperial Karlovy Vary Alexandr Rebjonok a generální ředitel společnosti Jiří Milský.
- Ředitel Lázeňského hotelu Imperial Antonín Klenot krájí dort ve tvaru hotelu. Herec Pavel Zedníček (vlevo) večerem provázel.
- Prezidentský pár zkouší své štěstí ve hře „Otvírejte s námi“.

Modrá hlídka Škoda Auto předala 29. dubna čtrnáct vozů Octavia nebo Fabia ministerstvu zahraničí. Až do poloviny června budou všechny kraje republiky brázdit „modré hlídky“ a informovat obyvatele o vstupu ČR do Evropské unie. Automobily ministru Cyrilu Svobodovi, který jeden z nich na místě otestoval, předal generální ředitel společnosti Škoda Auto Vratislav Kulhánek v Zákaznickém centru v Mladé Boleslavi.

Tři v jednom Zlatý štoček, iReklama a Magazín roku. Vyhlášení všech tří soutěží, pořádaných Unií vydavatelů, týdeníkem Strategie a Sekcí vydavatelů internetových titulů, proběhlo 24. dubna v pražském klubu Duplex. V soutěži o nejlepší tiskovou inzerci získala nejvíce cen, celkem sedm, agentura Young & Rubicam Praha. V soutěži iReklama se radovali zástupci agentur McCann–Erickson a Advertures. Titul Magazín roku se uděloval ve třech kategoriích: mezi společenskými časopisy vyhrál nováček v hodnocení Šťastný Jim, Hvězdou roku se stal Instinkt a titul z loňska v kategorii odborné, oborové a profesní tituly obhájil týdeník EURO. Na snímku předává šéfredaktor Strategie Vladimír Bystrov (vlevo) ocenění šéfredaktorovi týdeníku EURO Istvánovi Lékó.

art & interior4 Komplex výběrových výstav moderního designu nábytku, svítidel a bytových doplňků a přehlídka českého a zahraničního designu skončily v pražském Veletržním paláci začátkem května. Posledního dubna se při té příležitosti předávala ocenění časopisů, novinářů a pořadatelů.
- Zástupce hlavního partnera přehlídek Pavel Horák ze společnosti Glaverbel Czech (vpravo) přebírá cenu pořadatele od ředitele AC EXPO Pavla Doubravy.
- Hlavní kurátorka přehlídek Lenka Žižková předává cenu organizátora firmě MM Cité za podporu a organizaci projektu On The Street. Zprava Filip Suchomel ze společnosti Nový Prostor a David Karásek a Radek Hegmon z MM Cité.
- Zleva ředitel komplexu výstav Petr Ivanov, Jan Lexa ze společnosti Fast Interier & Design a Lenka Žižková.

DENÍK

24. března Deset let WGM Advokátní kancelář Weil, Gotshal & Manges oslavila deset let svého působení na českém trhu. Na recepci do Valdštejnského paláce pozvala své klienty a přátele, mezi hlavní aktéry večera patřila trojice Karel Muzikář (šéf české kanceláře WGM), pražský primátor Pavel Bém a herec Marek Vašut. Ten na úvod vyprávěl příběh, kterak Karel Muzikář s Markem Vašutem studoval ve Spojených státech a s Pavlem Bémem chodil pro změnu na pražské gymnázium. (Na snímku zleva Karel Muzikář, Pavel Bém, Managing Partner WGM Europe Joseph Tortorici a prezident WGM Stephen Dannhauser.)

17. dubna Tee Time party Inovovaný systém rezervace hracích časů pro golfisty Tee Time byl představen na stejnojmenné party v pražském restaurantu Patriot-X. Tee Time umožňuje jednoduché zabukování přes internet, hráč má okamžitý přehled o vytíženosti zapojených hřišť. Představeny byly i další golfové projekty zaměřené na internet. Na party byly předány klíčky od pěti z celkem deseti vozů Smart určených pro potřeby klubů, které jsou do systému zapojené. Na snímku pomáhají Smartu do správné pozice předseda představenstva společnosti Tee Time Roman Lain (vlevo), za volantem sedí Jan Loužecký, předseda představenstva společnosti CT Group, dodavatele řešení golfového federačního serveru, shora radí golfista Alan Babický.

19. dubna Premiéra na Hluboké Bohuslav Sobotka se stal prvním ministrem, který se oženil na zámku v Hluboké nad Vltavou. Dvaatřicetiletého ministra financí a o deset let mladší Olgu Pekárkovou oddal hlubocký starosta Tomáš Jirsa za přítomnosti asi čtyřiceti příbuzných a hostů novomanželů, mezi kterými byl například i bývalý ministr Karel Březina.

23. dubna Mělník na obloze Nový Boeing 737-400 Českých aerolinií, první ze čtyř letošních přírůstků letecké společnosti, se pyšní znakem města Mělník na levoboku. Kmotry letounu pro 144 cestujících, který létá především na evropských linkách, se stali mělnický starosta Miroslav Neumann (na snímku vpravo) a viceprezident ČSA pro letový provoz Peter Jusko. Ve flotile ČSA, čítající i s novým přírůstkem třicet dva letadel, jen jediný stroj nebyl pokřtěn po českém městě. Na počest letců RAF startuje pod značkou OK „Nebeský jezdec“.

24. dubna Zlatá koruna Nejvíce ocenění Finanční akademie získaly za své finanční produkty Česká spořitelna a Komerční banka. Obě banky si z vyhlášení výsledků soutěže Zlatá koruna během zahájení veletrhu Peníze odnesly po šesti oceněních v devíti kategoriích. Česká spořitelna například první místo v kategorii elektronické bankovnictví za produkt Servis 24 Internetbanking. Na snímku přebírá Jitka Pantůčková z Komerční banky od ministra financí Bohuslava Sobotky Zlatou korunu v kategorii platební karty. (Dále na fotografii vlevo generální ředitel eBanky Radomír Lašák a vpravo náměstek generálního ředitele České spořitelny Martin Škopek.)

CIF24

28. dubna Na ostří smyčce Kocianova houslová soutěž je členem Evropské unie hudebních soutěží pro mládež. Při letošním ročníku se utkalo osmdesát interpretů ve věku 6-16 let z devatenácti zemí. Laureátem se stal Ragnhild Hemsing z Hudebního institut v Oslo. Na snímku ze setkání s Nadačním fondem Mistra Jaroslava Kociana, mladými talenty a houslistou Pavlem Šporclem v salonku Petit hotelu Paříž zleva: předseda poroty Ivan Štraus, Pavel Šporcl, předseda organizačního výboru KHS Jiří Tomášek, předseda správní rady Nadačního fondu Mistra Jaroslava Kociana Pavel Sedláček a Tomáš Hlinský z agentury Smart-Point PR.

11. května Noční start Zakladatelé nového Deníku Impuls pozvali na lehce gurmánské setkání reprezentanty mediálních agentur a další hosty do pražského Hotelu Ambassador. Večer uváděla Iva Kubelková, hudebně orámoval Ondřej Havelka se svými Melody Makers, dívčí beatová skupina The Appels a Miro Žbirka. Na závěr prodlouženého květnového víkendu bylo krátce před půlnocí distribuční společností Mediaprint & Kapa Pressegrosso z náručí početných kamelotek poprvé a naposledy zdarma rozdáváno první číslo čerstvých Impulsů. (Na snímku zleva Mikoláš Černý a Ivan Kaufmann, majitelé Deníku Impuls, Iva Kubelková a Michael Bank, který přijel z Dánska poradit, co bude české čtenáře zajímat.)

  • Našli jste v článku chybu?