Menu Zavřít

SPOLEČNĚ BEZ DRÁTŮ

6. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Bell Atlantic

Ve Spojených státech vzniká nový gigantický podnik v oboru bezdrátových telefonů. Svým spojením ho hodlají vytvořit společnosti Bell Atlantic a Vodafone AirTouch. Minulý týden se podle informací agentury Reuters obě hvězdy v oboru již dohodly na detailech. Newyorská Bell Atlantic v něm bude mít 55 procent a Vodafone 45 procent.

Transakcí v hodnotě 70 miliard dolarů vznikne největší společnost (ještě nedostala jméno) v oboru bezdrátové telefonie v USA, která svými službami pokryje přes 26 procent trhu. Počet jejích klientů bude zhruba dvojnásobný proti počtu zákazníků největšího rivala, firmy AT&T, s podílem 12,6 procenta. Jak uvedl výkonný ředitel firmy Vodafone Chris Gent, „spojením jsme nechtěli vyšachovat ze hry konkurenci, pouze jsme spojili dvě firmy, což přispěje zejména k úspoře nákladů .

EBF24

Oba nastávající partneři plánují sloučit své bezdrátové telefonní operace na východním pobřeží USA (tam jimi disponuje Bell Atlantic) s bezdrátovými službami firmy Vodafone na západním pobřeží. Vytvoří tak síť, která má být schopna lépe konkurovat službám, jež nabízejí společnosti po celých Spojených státech (AT&T, Sprint PCS a Nextel). Bell Atlantic současně předpokládá, že během prvního čtvrtletí příštího roku dokončí plánovanou akvizici texaského telefonního operátora patřícího společnosti GTE Corporation.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).