Menu Zavřít

SPOLEČNĚ NA WAP

10. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Nokia a AOL

ESPOO – Společnost America Online bude dodávat mikroprohlížeče WAP do telefonů světové mobilní jedničky Nokia. Umožní to licenční dohoda, kterou společnosti minulý týden uzavřely. Mobilní browser, který bude uváděn pod značkou Netscape, je možné používat v řadě mobilních komunikačních zařízení.

V rámci uzavřené několikaleté dohody bude moci AOL využívat technologie společnosti Nokia. Nový mikroprohlížeč, který má oproti běžně používaným rozšířené funkce a podporuje bezdrátové standardy, bude prvním hmatatelným výsledkem spolupráce. Podle zástupců obou firem se tím otevírá cesta pro bouřlivý rozvoj mobilní datové komunikace.

CIF24

Nokia také v minulých dnech oznámila hospodářské výsledky za rok 2000, které jsou nejlepší za dobu existence firmy. Společnost zvýšila svůj tržní podíl na poli mobilních telefonů a zároveň i v oblasti sítí. Tržby v loňském roce činily více než třicet miliard eur oproti dvaceti v roce 1999. To znamená nárůst o více než padesát čtyři procent. Provozní zisk finské Nokie v loňském roce představoval pět a třičtvrtě miliardy a čistý zisk bezmála čtyři miliardy eur. To oproti roku předešlému znamená nárůst o třiapadesát procent. „Dosažené výsledky nejsou žádným překvapením. Dokázali jsme realizovat své obchodní plány a do budoucna se můžeme bez obav věnovat přechodu na technologie nové generace, tvrdí sebevědomě generální ředitel Jorma Ollila.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).