Menu Zavřít

Společnost

19. 8. 2019
Autor: Euro.cz

Včelám ve Spolaně Neratovice se daří Spolana Neratovice začala loni ve svém areálu chovat včely a letos došlo k historicky druhému stáčení medu. Včelám medonosným se v místech původní výroby čokolády a sacharínu daří a jejich chov se nyní rozrostl z původních tří už na pět včelstev. Květový med z Polabí loni dokonce uspěl v prestižní soutěži Český med roku, kde získal zlatou medaili.

Toyota rozšířila řady svých ambasadorů

Olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda a jeho bratr triatlonista Tomáš rozšířili řady ambasadorů automobilky Toyota. Převzali si dva nové modely Corolla. Auta jim osobně předala mluvčí českého zastoupení Toyota a Lexus Jitka Jechová. I přesto, že David již svou profesionální kariéru ukončil, zůstává ve sportovním prostředí stále aktivní a společně se svým bratrem Tomášem mají velké plány. Chystají se otevřít soukromou sportovní základní školu.

SAP otevírá dětem a mládeži cestu do světa technologií

Společnost SAP pořádá ve spolupráci s Haus des Stiftens a TechSoup Europe iniciativu Meet and Code, jež je úzce spojena s Evropským týdnem programování naplánovaným na 5. až 20. října 2019.

Cílem Meet and Code je představit dětem a mladým lidem ve věku osmi až 24 let svět technologií a podpořit neziskové organizace, které na tomto vzdělávání a osvětě pracují.

Noví signatáři PBF Memoranda

K dosavadním osmnácti signatářům Pride Business Forum Memoranda - z řad českých i mezinárodních firem - se připojily čtyři další firmy: ADP, Brown-Forman, Emblem Hotel a RWS Moravia coby prémiový člen. Signatáři Memoranda vidí důležitost v podpoře LGBT diverzity a inkluze na pracovišti a v aktivním uplatňování principu rovnosti.

Vafo oslavila 25 let své existence

Během 25 let se z malého lokálního výrobce krmiva pro domácí zvířata, společnosti Vafo, stal jeden z lídrů evropského trhu s celosvětovou působností. Na oslavě v prostorách Plzeňského Prazdroje se sešlo přes 500 obchodních partnerů, spolupracovníků, zaměstnanců a přátel firmy z více než 50 zemí světa. Na snímku zakladatel společnosti Vafo František Bouška (vlevo), otec současného majoritního vlastníka Pavla Boušky, kterému firmu předal v roce 2005.

Dobrovolníci Monety Money Bank odvedli kus práce

WT100

Za prvních šest měsíců letošního roku ne váhalo 319 zaměstnanců Monety Money Bank obléknout dobrovolnické tričko a přiložit ruku k dílu na 49 dobrovolnických akcích. Celkově odpracovali 2376 ho din, což je dvakrát tolik než za stejné období v loňském roce. Nejraději pomáhají v pražské a ostravské zoo, ale také v centru pro rodiny s dětmi se sluchovým postižením Tamtam nebo třeba v Mobilním hospici Ondrášek a Dětském domově v Ostravě.

  • Našli jste v článku chybu?