Menu Zavřít

Společnost AVG Technologies získala DroidSecurity

16. 11. 2010
Autor: profit

Světový výrobce volně dostupného antivirového software rozšiřuje své služby na mobilní zařízení a pokračuje v poskytování mobilního bezpečnostního software.

Foto: Miloslav Hamřík

AVG Technologies, výrobce antivirového software, dnes oznámil akvizici společnosti DroidSecurity se sídlem v Tel Avivu, průkopníka mobilního zabezpečení založeného na technologii cloud. DroidSecurity je jedinou společností podobné velikosti výhradně zaměřenou na zabezpečení smartphonů, tabletů a jiných zařízení fungujících na operačním systému Android™ od společnosti Google.

Potenciál, který v rámci mobilního prostoru existuje, je mimořádný, a očekáváme, že přístroje jako jsou smartphony, předstihnou PC v roce 2012,” řekl J. R. Smith, generální ředitel AVG Technologies. „Společnost AVG využije DroidSecurity k urychlení dodávek sofistikovaných mobilních zabezpečení a může tak poskytnout uživatelům po celém světě spolehlivé a bezpečné technologie, které potřebují ke snížení rizik spojených s využíváním mobilních zařízení.

DroidSecurity a AVG sdílejí společnou vizi pro zabezpečení uživatelů, malých podniků a společností. Věříme, že v oblasti zajištění ochrany mobilních přístrojů existuje velké množství příležitostí,” řekl Eran Pfeffer, generální ředitel a spoluzakladatel DroidSecurity. “Slučování našich bezpečnostních technologií umožní uživatelům mobilních telefonů naplno využít výkon svých mobilních zařízení, aniž by ohrozili svou osobní bezpečnost či bezpečnost svých organizací.

CIF24

Podle nedávné studie výzkumné společnosti NPD Group zatřásl operační systém Android v průběhu prvního čtvrtletí roku 2010 americkým mobilním trhem tak, až sesadil společnost Apple OS z prvního místa. Z více než 100 000 aplikací, které jsou k dispozici na Android Market, patří DroidSecurity Antivirus Free trvale k 50 nejpopulárnějším aplikacím. Podle odhadů společnosti si jej stáhlo přes 4,5 milionu mobilních přístrojů Android. Společnost se tak řadí mezi největší a nejrychleji rostoucí poskytovatele antivirových aplikací na Android Market a v současnosti i mezi nejrychleji rostoucí aplikace.

Po dokončení jednání se DroidSecurity stane dceřinou společností AVG, která v ní bude mít 100% podíl. Svou centrálu bude mít i nadále v izraelském Tel Avivu. Generální ředitel a spoluzakladatel Eran Pfeffer se stane generálním ředitelem týmu AVG, Mobile Solutions Team (MST). Dokončení jednání podléhá standardním závěrečným podmínkám a schválením regulačních orgánů.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).