Menu Zavřít

Společnost Incomming Ventures vstoupila do Liftaga. Vyplatila tři investory

12. 4. 2018
Autor: Liftago

Tři investoři české technologické společnosti Liftago prodali své podíly společnosti Incomming Ventures. Jde o Jana Borutu, Matěje Borutu a Lumíra Kunze, kteří při založení společnosti v roce 2014 drželi podíl ve výši jednoho procenta. Částka transakce je v řádech vyšších milionů korun.

Společnost Incomming Ventures je součástí investiční skupiny C2H Michala Mičky, která je nyní také akcionářem Liftaga. Podle loňských informací Hospodářských novin Mičkův fond Incomming Ventures investoval několik desítek milionů korun a díky transakci získal v Liftagu 13 procent.

„Společnost se od našeho vstupu dostala takřka z nuly na stovky milionů korun v objemu transakcí, které na trhu ročně zprostředkuje,“ uvedl Matěj Boruta. „Liftagu se daří a tahle transakce o tom jen svědčí,“ dodal ředitel Liftaga Ondřej Krátký.

Všichni tři podnikatelé hodlají kapitál dál investovat v rámci skupiny Leverage. Aktuálně investují do nezávislého srovnávače realitních makléřů FÉRmakleři.cz, přes který se za necelý rok realizovaly prodeje nemovitostí za více než 300 milionů korun.

Liftago je česká aplikace na zavolání taxi, kterou používá více než 1500 profesionálních řidičů taxi a přes čtvrt milionu cestujících v Praze, Brně, Ostravě, Zlíně, Liberci a Bratislavě. Rostoucí start-up byl založen Martinem Hausenblasem, Ondřejem Krátkým a Jurajem Atlasem a po vstupu majitelů Leverage do něj investovala řada předních českých investorů, mimo jiné Karel Janeček. Podle databáze Prodata byla společnost Liftago do roku 2015 ztrátová.

CIF24

Omluvte se poctivým taxikářům, vyzvalo Ťoka Liftago

Aplikace Liftago v kabině řidiče

Dále čtěte:

Taxikáři protestovali proti Uberu. Bylo jich přes 1400

Blokování ulic není řešení, říká o protestech taxikářů Krnáčová

Airbnb na kolech chce navždy změnit přístup k vlastnictví aut. Okouzlil i Daimler

Komentář: Uber jako predátor

Ondřej Krátký: Pojďme sdílet taxík

Babiš a Krnáčová šéfovi Uberu: Dodržujte zákony, nebo odejděte


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).