Menu Zavřít

Společnost Linet získala zakázku za 4,5 milionu eur

27. 1. 2011
Autor: profit

Lůžka českého výrobce ocení pacienti a zaměstnanci nemocnic v italském regionu Emilia Romagna.

Foto: Linet

Italské zastoupení českého výrobce zdravotnické techniky zvítězilo v plošném tendru na nákup 3 000 lůžek v celkové hodnotě 4,5 milionu eur. Realizace zakázky zabere následující tři roky, prvních 40 lůžek Eleganza Smart poputuje do Itálie v rámci tohoto tendru již v březnu. Jedná se o dosud největší zakázku, kterou se společnosti Linet podařilo v Itálii získat. Je to také vůbec první plošný tendr, který se v Itálii uskutečnil. Podobně se ale již nakupuje například ve Francii, Španělsku či Velké Británii.

WT100

Trend sdružování zákazníků, kteří tím usilují o co nejvýhodnější cenu, se v Evropě prosazuje stále silněji. Pro dodavatele jsou taková výběrová řízení velmi atraktivní, protože vítězství v nich znamená jak dlouhodobé a stabilní zajištění odbytu, tak méně starostí s konkurencí v dané oblasti,“ říká Tomáš Kolář, výkonný ředitel společnosti Linet.

Pro Linet Italia byl uplynulý rok velmi úspěšný. Kromě této zakázky se italskému zastoupení podařilo zvítězit ve dvou dalších tendrech na celkem 580 lůžek pro nemocnice v Bergamu a Veroně. Region Emilia Romagna se 4 miliony obyvatel se nachází v severní, ekonomicky silnější polovině Itálie. Odehrává se v něm zhruba 80 procent veškerého obchodu v Itálii.

  • Našli jste v článku chybu?