Menu Zavřít

Spolu v Rusku i Česku

3. 11. 2006
Autor: Euro.cz

ECM/ECE

WT100

Tuzemská developerská skupina ECM míří do Ruska. Proniknout na tamní trh se chystá přes město Rjazaň, které leží 180 kilometrů jihovýchodně od Moskvy. Pro osm set tisíc obyvatel regionu postaví nákupní centrum, do kterého investuje sto milionů eur. Shopping-mall o jednom podlaží, který vyroste na pozemku o rozloze přibližně 25 hektarů, nabídne 60 tisíc metrů čtverečních pronajímatelné plochy. Projekt zpracuje společnost ECE Projekmanagement Germany. ECE je rovněž partnerským investorem a developerem projektu.
Skupiny ECM a ECE spolu uskutečnily transakci i v České republice. ECM minulý týden oznámila, že od ECE koupila kancelářské budovy City Empiria a City Point na pankrácké pláni v Praze 4, jejichž tržní hodnota dosahuje zhruba sto milionů eur. Obě budovy však ECM již jednou vlastnila a na konci minulého roku je prodala právě ECE. Přeprodeje majetku vysvětlila Kateřina Hainzová z ECM takto: „Nyní jsme chtěli posílit své investiční portfilio a cash flow.“
Skupina ECM patří mezi významné české developerské společnosti. Jejím vlastníkem je Milan Janků. Mezi projekty firmy patří pankrácké výškové budovy City Tower, komerční komplex Europort na ruzyňském letišti nebo plzeňský multifunkční komplex Diplomat Center s hotelem Marriott.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).