Menu Zavřít

Sporožiro končí, pestrost začíná

16. 8. 2007
Autor: Euro.cz

Česká spořitelna

ebf - tip - debata

Nové vedení České spořitelny (ČS) uvedlo na trh první výraznou inovaci. Namísto stávajících produktových balíčků představila ČS v první polovině srpna nový Osobní účet, který by měl postupně vytlačit z trhu dosavadní Sporožiro. Osobní účet se od nabídek transakčních účtů konkurence liší tím, že nejde o balíček, který je předem nastaven, ale každý zákazník si může sám vybrat z různých produktů a služeb. Obdobně flexibilní nabídku zatím v ČR jiná banka nenabízí, pilotní je tento program i v rámci bank skupiny Erste.
„Není možné sestavit pevné balíčky, jež by vyhovovaly všem skupinám klientů a jejich potřebám. Podle výzkumu, který pro Českou spořitelnu realizovala agentura TNS AISA mezi 800 klienty českých bank, 85 procent z nich přivítá možnost sestavit si účet dle vlastních představ. Během přípravy účtu, který by měl postupně nahradit všechny stávající účty pro soukromou klientelu, jsme vycházeli z předpokladu, že neexistuje průměrný klient. Ať si tedy každý vybere účet, který si sám složí,“ uvedl Martin Techman, ředitel úseku rozvoj obchodu.
V Osobním účtu si může zájemce vybrat až třicet různých druhů a úrovní produktů i navazujících služeb. K tomu získává automaticky vedení účtu, pravidelný výpis, spořicí plán a trvalé příkazy. Zákazník může vybírat z produktů a služeb, jako jsou například debetní karta, neomezený počet výběrů z bankomatů ČS zdarma, neomezený počet plateb v rámci Česka zdarma, internetový a telefonní bankovnictví Servis24, kontokorent či pojištění schopnosti splácet.
Česká spořitelna hodlá prodat sto tisíc nových účtů měsíčně; do konce roku 2008 jich plánuje celkem otevřít 1,5 milionu. Běžný účet s trojicí doprovodných služeb stojí 69 korun měsíčně, s šesti přidanými službami 109 korun. S nabídkou služeb z vyššího portfolia Plus vyjde vedení účtu na 268 korun za měsíc. Reklamní ikonou spořitelní novinky je fotbalový brankář Petr Čech.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).