Menu Zavřít

Sprosťáci!

5. 11. 2004
Autor: Euro.cz

Jsou jako Ambrozek

Takzvaný Žebrácký meteorit, který dopadl před 180 lety do okolí Žebráku na Berounsku, se do jednoho z nejmenších středočeských měst opět vrací. Tentokrát však jako součást výstavy a zajímavé přednášky Meteorit se vrací. (Podle astronoma a známého bojovníka s nevědeckými názory Jiřího Grygara však nejde o meteorit, ale o dlažební kostku, kterou místní bezdomovec kdysi vrhl na tehdejšího ministra financí Gottlieba Samstaga při jeho projevu o reformě veřejných financí.)

Milada Emmerová byla minulý týden kritizována hejtmany Evženem Tošenovským a Petrem Bendlem za způsob, jakým rozeslala informaci, že nemocnice jsou ohroženy biochemickým útokem. Zpráva šla ministerským faxem mimo systém krizového řízení a nebylo možné se na ministerstvo zpětně dovolat. Krajské krizové štáby se potom scházely dlouho potom, co policie zadržela autora výhrůžek. Hejtmani požadují odstoupení ministryně. Ta jejich požadavek označila za diskriminaci vyplývající z toho, že je členkou ČSSD a ženou. (Sprosťáci! Kdoví jestli něco nepochytili od toho dobytka Ambrozka a nepoužili vulgární termín pro dámské přirození.)

Sociální demokraté ve středních Čechách vytáhli do poslední fáze volební kampaně s billbordem opatřeným heslem Stop modrým tunelům. (Billboard vyrobilo Grafické studio Bory a autory je známý soc. dem. umělecký tandem Ivo Svoboda a Barbora Snopková.)

MMF24

Premiér Stanislav Gross prohlásil minulý týden, že družstva mají v ČR velkou perspektivu a vláda se bude snažit, aby družstevnictví bylo rehabilitováno. (Po zkušenostech s družstevními záložnami a zkrachovalým bytovým družstvem Kavčí skála se přístupu pana premiéra nemůže opravdu nikdo divit.) *

V ČR je podle studie ministerstva pro místní rozvoj více bytů než v Nizozemsku, či Británii. Jenže jsou malé a málo kvalitní. (Ministr Jiří Paroubek proto předkládá vládě návrhy na podporu malých a levných bytů.)

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).