Menu Zavřít

Realitní eso. Bývalý tenista a sponzor ODS Šrejber vydělává na nemovitostech

3. 11. 2017
Autor: Jiří Černohorský / CNC / Profimedia

Firma Pankrác bývalého tenisového reprezentanta Milana Šrejbera loni vydělala sto milionů korun.

Ve své době 23. hráč žebříčku ATP Milan Šrejber čile podniká v nemovitostech a daří se mu. Jeho firma Pankrác loni podle účetní závěrky vydělala 96 milionů korun a má solidní vlastní kapitál 4,3 miliardy korun, který pochází převážně z nerozděleného zisku minulých let.

Šrejber se v devadesátých letech pustil do privatizace a za nabyté peníze později prozřetelně skupoval pozemky na pražské Pankráci, kde dnes stojí nejvyšší budovy v metropoli.


Čtěte o strojírenském byznysu roku:

Ani Číňané, ani Siemens. Škodu Transportation koupí Křetínský

Daniel Křetínský


Jeho firma nyní vydělává hlavně na pronájmu pozemků. V orgánech firmy Pankrác nicméně sám Šrejber nefiguruje, předsedkyní dozorčí rady je jeho dvaaosmdesátiletá matka Jaroslava. Firma kromě pozemků na Praze 4 staví řadu developerských projektů, například komplex o tisícovce bytů v pražské Uhříněvsi. Šrejber nedávno koupil pozemky i v bývalých Kolbenových závodech ve Vysočanech.

CIF24

V devadesátých letech byl Šrejber aktivní nejen v privatizaci ale i ve sponzoringu Občanské demokratické strany. Jako takový se stal jedním z aktérů skandálu strany s falešnými sponzory Lajosem Bácsem a Radjivem Sinhou. V době opoziční smlouvy byl odsouzen na 5,5 roku za zneužití informací v obchodním styku. Nejvyšší soud ale rozsudek zrušil a Šrejbera osvobodil. V roce 2007 bylo celé stíhání zastaveno.

Dále čtěte:

Praha koupí v Písnici pozemek pro výstavbu trasy metra D. Zaplatí pět milionů

Polovinu Metropole Zličín získali Francouzi. Plánují rozšíření


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).