Menu Zavřít

Srí Lanka potěší všechny

9. 10. 2002
Autor: Euro.cz

České aerolinie se golfu hodlají věnovat nadále

Týdeník EURO hovořil o golfu s ředitelem marketingových programů Českých aerolinií Zdeňkem Švandou.

Jsou ČSA nováčkem při pořádání golfových turnajů?
Turnaj Diners Club/ČSA Golf Cup byl letos druhým v řadě. V minulém roce jsme se rozhodli, že pro naše klienty a držitele karet uspořádáme golfový turnaj. Letos proto již nejsme žádnými nováčky a musím říct, že jsme byli s akcí velmi spokojeni. Potěšil nás také nebývalý zájem. Museli jsme pečlivě vybírat a třídit startovní listinu. Skvělé bylo, že přišlo opravdu sto procent účastníků, a nedošlo tedy ke komplikovanému přehazování startovní listiny, jak tomu na turnajích mnohdy bývá.

Z jakého důvodu se ČSA rozhodly pro golf?
Máme samozřejmě produkty, které se týkají vyšší cílové skupiny. Navíc mezi golfovými příznivci je cestování vlastně nezbytné. Sezona v Čechách je krátká a indoor golf není to pravé ořechové. Většina nadšenců tak vyráží v zimě na golfovou dovolenou…

Hodláte pořádat i další akce spojené s golfem?
Věříme, že tímto turnajem jsme zahájili velmi dobrou tradici. Pořádáme ročně vlastně turnaje dva. Partnerem pro ten druhý je společnost American Express.

Má ČSA vytipované již „svoje“ golfové hráče?
Tak daleko s našimi investicemi do golfu ještě nejsme a musím říct, že o tom zatím ani neuvažujeme. Soustřeďujeme se spíš na pořádání turnajů a oslovení obchodní klientely.

Doporučil byste nějakou destinaci zajímavou z golfového hlediska?
Myslím, že jednou ze skvělých destinací je Dubaj, a to hlavně v zimní sezoně. Pro golfisty nabízíme také velké vyžití v Irsku, kde máme pravidelnou linku do Dublinu. Jako perličku bych chtěl uvést, že začínáme provozovat linku do Colomba na Srí Lance, kde jsou tři hřiště, která nabízejí exotický zážitek. Pro golfisty to může být opravdu něco unikátního. Příroda na Srí Lance pak rozhodně potěší ty, kteří jsou doprovodem hráčů a golf není jejich proritou.

WT100

Máte svoje golfové přání?
Musím říct, že ho mám již několik let. Uhrát HCP alespoň 36. Již dlouho mi uniká, protože nemám dostatek času na trénink, ale stále pevně věřím, že se na mě usměje štěstí.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).