Menu Zavřít

Stabilizace prodejem

27. 2. 2003
Autor: Euro.cz

Škoda Praha

MMF24

PRAHA (flp) - V rámci stabilizačního plánu pro Škodu Praha chystá generální ředitel společnosti Jiří Hurych výprodej nemovitého majetku firmy. „Náklady na udržování většiny budov převažují výhody, které by tyto stavby mohly společnosti přinést,“ řekl týdeníku EURO Hurych.
Hlavním lákadlem pro případné investory by se mohla stát centrální budova pražských strojařů v ulici Milady Horákové přímo nad stanicí metra Hradčanská. Předmětem prodeje by měla být i atraktivní budova v centru Prahy ve Spálené ulici. Hurych uvedl, že pražská Škodovka chce udat i další nemovitosti v Plzni, Českých Budějovicích a Čelákovicích.
V případě hlavního sídla firmy v šestém pražském obvodu hovoří kromě vysokých nákladů šéf energeticko-strojírenské firmy o tom, že budova neodpovídá plánům pro plánové strukturální změny. „Nové uspořádání pracovních týmů vyžaduje otevřený prostor, který komunistický moloch nemůže nabídnout,“ prohlásil pro týdeník EURO Hurych. Podle něj bude pro firmu výhodnější pronájem administrativních prostor přizpůsobených činnosti „škodováků“.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).