Menu Zavřít

Stadion postaví Hochtief

8. 9. 2006
Autor: Euro.cz

Projektantem multifunkčního areálu je ateliér Omicron - K

PRAHA (try, oh) - Investor E Side Property Limited a generální dodavatel Hochtief VSB podepsali smlouvu o výstavbě fotbalového stadionu Slavie Praha v Edenu za zhruba jednu miliardu korun. Stadion s kapacitou až 21 tisíc diváků se začne stavět letos v říjnu, dokončení je naplánováno na březen 2008. Projektantem multifunkčního areálu je ateliér Omicron - K architekta Martina Kotíka. Investice se má vrátit nejpozději do patnácti let. Finančním poradcem Slavie je firma Key Investmens.
Parametry nového stadionu splňují nejpřísnější požadavky fotbalových federací FIFA a UEFA. Součástí multifunkčního areálu jsou administrativní, ubytovací a komerční prostory. Pro VIP hosty bude připraveno 40 lóží. Návštěvníci budou moci užívat parkoviště pro jednotlivé funkce stadionu, restaurace, obchody, fanshopy či kavárny.
Za nově vzniklou společnost E Side Property Limited kontrakt podepsal vedoucí organizační složky v ČR Vladimír Leška, který současně oznámil svůj odchod z představenstva i postu generálního ředitele pražského klubu. Výstavba je financována z vlastních i externích zdrojů. „Stadion bude generovat dostatečné příjmy na pokrytí závazků vůči finančním institucím,“ upřesnil Leška.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).