Menu Zavřít

STARONOVÝ ŘEDITEL

27. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Nová huť

OSTRAVA (ČTK) – Vedení Nové huti opustili další čtyři manažeři. Generálního ředitele Jaroslava Pětroše z rozhodnutí dozorčí rady ve čtvrtek 27. dubna vystřídal Svatopluk Velkoborský, který na tomto křesle zasedal již před rokem 1995.

Předseda dozorčí rady a náměstek ministra průmyslu a obchodu Jaroslav Kubelka ještě uvedl, že odvolaného Františka Kaletu nahradí na místě personálního ředitele Jan Palička a Ladislava Císaře, který z funkce finančního ředitele a místopředsedy představenstva odstoupil 18. dubna, vymění Oldřich Struminský. Odvolán byl i ředitel pro prodej a marketing Jiří Horáček, ale jeho místo statutární orgán zatím neobsadil. Již počátkem března odstoupil i ředitel pro výrobu a odkup Vilém Lerach, místo něhož nastoupil František Chowaniec. Kromě něho ve vedení Nové huti zůstane ještě ředitel pro strategii a techniku Gerhard Pretsch.

CIF24

Vláda má tak nyní otevřenou cestu k řešení problémů potápějící se Nové huti. Premiér Miloš Zeman totiž na adresu firmy uvedl, že kabinet se bude angažovat až v okamžiku, kdy ocelárnu opustí celý dosavadní management, který ji uvrhl do téměř třímiliardové ztráty.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).