Menu Zavřít

STARONOVÝ ŠÉF

24. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Česká pojišťovna

PRAHA – Zpět na post předsedy představenstva České pojišťovny se z rozhodnutí valné hromady z 20. června vrací nynější generální ředitel této instituce Ladislav Bartoníček. Jeho dosavadní funkce bude zrušena a nahrazena nově vznikajícím křeslem výkonného ředitele. Do něho usedne místopředseda představenstva Petr Prokop, který se napříště soustředí na operativní řízení pojišťovacího ústavu.

Petr Prokop (37) je absolventem stavební fakulty ČVUT. Před příchodem do ČP působil mimo jiné jako finanční ředitel nizozemské firmy Nutricica, N. V., v ČR.

Bartoníček již byl předsedou představenstva České pojišťovny v letech 1996 a 1997. Poté jej ve funkci nahradil bývalý ministr financí Ivan Kočárník a Bartoníček se posunul na post místopředsedy. Nyní odchází Kočárník do dozorčí rady, v níž bude předsedou. Změny souvisejí s reorganizací nejvyšších pater řídicí struktury, vtělenou i do stanov. Představenstvo bude napříště čistě exekutivní a zároveň se zvyšují pravomoci dozorčí rady.

EBF24

Valná hromada nově zvolila do nejvyššího statutárního orgánu ještě Jana Blaška, Milana Houžvice, Miroslava Matochu a Radoslava Tesaře. Dozorčí radu posílí dosavadní člen představenstva Jan Ježdík.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).