Menu Zavřít

Stát pomůže podnikatelům po povodních

26. 10. 2010
Autor: profit

Povodňová záruka státu by měla pomoci obnovit povodní poničené podniky.

Foto: archív Profit

Ministerstvo průmyslu a obchodu pomůže podnikatelům na severu Čech, které letos v srpnu zasáhly ničivé povodně, obnovit jejich podnikání. Prostřednictvím Českomoravské záruční a rozvojové banky zaručí úvěry, které použijí na oživení svých podniků a živností.

Žádosti o poskytnutí záruky začne banka přijímat 1. listopadu,“ vysvětluje ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek a dodává: „Chceme tak pomoci podnikatelům a tím i jejich zaměstnancům tam, kde se ještě stále musejí vypořádávat s následky nedávné živelní katastrofy.

CIF24

Povodňovou záruku mohou získat podnikatelé z celého Libereckého kraje a také z Děčínska nebo z okolí Rumburku a Varnsdorfu v Ústeckém kraji. Finance lze podle ministra Kocourka použít jak na rekonstrukci či výstavbu budov a infrastruktury poškozené nebo zničené živelní pohromou, tak přímo na rozvoj nebo obnovu podnikání. Českomoravská záruční a rozvojová banka poskytne podnikatelům záruku až do výše 70 procent z celého úvěru. Maximální výše úvěru přitom může být až 20 milionů korun.

Program je určený pro malé a střední podnikatele,“ dodává ministr Kocourek a pokračuje: „Uvědomujeme, že pro některé podnikatele a živnostníky by povodně mohly znamenat konec podnikání. Proto těm, kteří mají odvahu začít znovu, chceme nabídnout alespoň toto záchranné lano.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).