Menu Zavřít

STIESS ZŮSTÁVÁ

20. 7. 2001
Autor: Euro.cz

FNM

Vyšetřovateli potvrzené zprávy o falešném lustračním osvědčení předsedy výkonného výboru Fondu národního majetku (FNM) Jana Stiesse zatím tohoto muže o židli nepřipravily. Rozhodlo o tom jednání prezidia v pátek 14. ledna. Jeho předseda, ministr financí Pavel Mertlík, oznámil, že se mu přes intenzivní snahu nepodařilo z ministerstva vnitra získat žádné doklady, které by dokazovaly nepravý původ osvědčení, jímž Stiess disponuje. Ten se podrobí prověrce Národního bezpečnostního úřadu, zatímco Mertlík vyzve ministra vnitra o potvrzení či vyvrácení doposud uváděných skutečností, například kdy požádal Stiess o lustrační osvědčení, zda mu bylo vydáno a podobně.

Prezidium rovněž zadá přípravu právní expertizy k posouzení, zda FNM ČR je, či není institucí, která vyžaduje lustrační osvědčení pro své vedoucí pracovníky. „Převažuje názor, že nikoliv, dodal Mertlík.

MMF24

Prezidium minulý pátek rovněž zvolilo druhou místopředsedkyní výkonného výboru, jeho dosavadní členku a vedoucí právní sekce Zdeňku Němcovou.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).