Menu Zavřít

Stovka zájemců

12. 8. 2005
Autor: Euro.cz

Středočeský kraj vypsal tendr

PRAHA (try) - Více než sto vážných zájemců si vyzvedlo informační memorandum a prohlédlo si jedenáct zdravotnických zařízení, na jejichž prodej či pronájem Středočeský kraj vypsal soutěž. Ve hře je 61 subjektů. „Nejvíce zájemců, dvaadvacet, bylo zatím v rakovnické nemocnici. Po 14. září, kdy je uzávěrka podání nabídek, zasedne komise, vybere vítěze, kterého předloží radě a zastupitelstvu kraje ke schválení. Od 1. ledna 2006 by všechna zařízení měla fungovat s novými vlastníky či nájemníky. Vzhledem k zájmu nepředpokládáme, že by nám některé zůstalo,“ řekl týdeníku EURO krajský mluvčí Martin Kupka.
Cílem převodů není podle Kupky zisk, ale snaha vytvořit podmínky pro efektivní hospodaření a modernizaci: „V roce 2003 jsme do všech námi řízených zařízení investovali přes 107 milionů korun, o rok později již 212 milionů. Případné investiční úspory, zisk z prodeje či pronájmů nasměrujeme do oblastních nemocnic v Příbrami, Kolíně, Kladně, Mladé Boleslavi a Benešově, u kterých zůstaneme akcionáři.“
Soutěž se týká nemocnic v Berouně, Brandýse nad Labem, Mělníku, Nymburku, Hořovicích, Rakovníku a Třebotově, dále Ústavu pneumologie a onkologie Na Pleši, léčebny dlouhodobě nemocných ve Vojkově a v Prčici a Geriatrické a rehabilitační centrum Kladno.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).