Menu Zavřít

Střídání generací

9. 3. 2007
Autor: Euro.cz

Škoda Auto

Předpoklady o ceně nové Fabie, jež se pohybovaly kolem čtvrt milionu korun, byly pravdivé. Základní cenu 249 990 korun vnesla Škoda Auto do vínku nového pětidveřového modelu, nástupce svého „bestselleru“. Tolik stojí například i vozy Opel Corsa nebo Fiat Grande Punto, ty však mají jen troje dveře. Vůz představila Škoda na ženevském autosalonu i s cenami, přičemž zde již dealeři mohli začít s přijímáním přihlášek do pořadníku.
„S prodejem začneme ihned po skončení autosalonu, tedy v polovině března,“ uvádí předseda představenstva automobilky Detlef Wittig. Po premiéře vozu firma uvedla, že se Fabia nemá prodávat jako levný vůz. Kromě možnosti vybavit automobil drahou doplňkovou výbavou se nebude vyrábět v „očesané“ verzi Junior. Běžná výbava - jako elektrické stahování oken, klimatizace, litá kola a o stupínek silnější motor než je ten základní - přenesou cenu přes tři sta tisíc korun. To bývala i průměrná cena předchozí generace.
Zákazníky by měla nová Fabia upoutat svěžím designem a větším prostorem pro cestující i zavazadla než původní, zavalitější model. Novinka bude v nejlevnější verzi disponovat ABS, čtyřmi airbagy, posilovačem řízení a pod kapotou benzinovým tříválcem 1,2 s výkonem 44 kilowattů. Škodovka očekává, že letos vyrobí (i v Indii a Číně) a prodá 120 tisíc kusů uvedeného modelu z celkových asi 600 tisíc vozů všech typů. Škoda Auto v Ženevě představila i studii rallyeové Fabie S2000 a model Roomster Scout, který má prvky terénního vozu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).