Menu Zavřít

STŘÍDÁNÍ MLUVČÍHO

14. 8. 2001
Autor: Euro.cz

U n i p e t r o l

Po mimořádné valné hromadě rafinérsko-petrochemického holdingu Unipetrol, kdy se 29. ledna vyměnilo celé představenstvo, začaly padat další hlavy. Novým vedoucím útvaru vnějších a vnitřních vztahů se stal od 8. února 1999 Tomáš Zikmund. Současně zastává funkci hlavního tiskového mluvčího koncernu. Ve funkci nahradil Jiřího Poláka, který tvrdí, že personální změna zřejmě souvisí s odlišnou představou nového vedení Unipetrolu o organizačním zajištění činností útvaru.

CIF24

Zikmund do roku 1994 působil jako tiskový mluvčí Evrobanky a poté do roku 1996 vedl oddělení komunikace kralupského Kaučuku. Následující rok působil na postu marketingového ředitele České pojišťovny. Po zhruba roční samostatné práci v oblasti public relations a marketingu působí od loňského roku v útvaru vnějších a vnitřních vztahů holdingu Unipetrol.

Jiří Polák (31) vystudoval Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy v Praze (obor obecná biologie). Od roku 1993 pracoval jako novinář v deníku Telegraf, poté v Hospodářských novinách (1994). V roce 1995 jej agentura Reuters vyslala na půlroční stáž na Oxford University. V listopadu 1995 nastoupil do Unipetrolu nejdříve jako asistent generálního ředitele Miroslava Téry, poté se stal vedoucím útvaru vnějších a vnitřních vztahů.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).