Menu Zavřít

Strnad vede Lišku

7. 10. 2002
Autor: Euro.cz

Pavel Strnad, Hans-Dieter Funke

WT100

PRAHA (tpk) – Pavel Strnad se k 1. říjnu ujal funkce předsedy představenstva v Českomoravské stavební spořitelně (ČMSS). Místo v čele představenstva stavební spořitelny s liškou ve znaku mu uvolnil Hans-Dieter Funke, jenž odchází do Číny. Na základě působení v České republice jej totiž mateřská společnost Bausparkasse Schwäbisch Hall pověřila úkolem vybudovat novou stavební spořitelnu v Číně. Předpokládá se, že Funke opustí ČMSS koncem roku.
Od začátku svého působení v ČMSS (od roku 1993 jako člen, od roku 2001 jako předseda představenstva) měl Hans-Dieter Funke na starosti za úsek odbytu a marketingu.
Strnad působil v ČMSS jako člen představenstva od 1. května tohoto roku a je odpovědný za úsek řízení a ekonomiky. Svou profesionální dráhu spojil s předními světovými bankami, kde pracoval v různých vrcholových pozicích. Nejdéle byl zaměstnán v americké Citibank na různých pozicích v New Yorku, Frankfurtu, Stuttgartu a ve Vídni. Od roku 1997 pracuje pro KBC a Československou obchodní banku.
Představenstvo ČMSS funguje nyní ve složení Pavel Strnad, Hans-Dieter Funke a další dva členové představenstva Walter Böhm a Petr Kielar.

  • Našli jste v článku chybu?