Menu Zavřít

Strohá elegance

6. 10. 2004
Autor: Euro.cz

CALVIN KLEIN, BALDININI, SAMSONITE

CALVIN KLEIN

Strohá elegance

Calvin Klein začal obchodovat v 60. letech a v 70. letech patřil ke generaci návrhářů, kteří předváděli ženskou verzi mužských oděvů. Jednořadý blejzr se stoupajícími klopami se stal základní součástí ženského šatníku, kalhotové kostýmy měly stejný střih jako mužská předloha a nosily se s těsnými košilemi. Abstraktní móda Calvina Kleina z 80. let, jeho jednoduché kalhotové kostýmy, tričkové šaty a džíny padnoucí jako ulité realizovaly základní tezi americké módy, že i nejskromnější oděv může být vrcholně elegantní.
Současná pánská kolekce Calvina Kleina je charakteristická třemi slovy: elegantní, strohá a rázná. Důraz je kladen na čisté linie, dokonale padnoucí střihy a zdůraznění osobnosti každého nositele. Mezi směry, které celou kolekci ovlivňují, patří motokros, vojenská služba, vesnické prvky a sport, vše korunováno lehkou elegancí.
V barevné paletě si Calvin Klein pohrál s různými odstíny černé s lehkým metalickým leskem. V kolekci převládají těsně střižené bundy, dvouřadové obleky a sportovní pláště. Tmavě černé džíny jsou inspirované japonským stylem. Novinkou jsou kabáty, které jednoduchým trikem předěláte do slušivých vest.
Dámské linie v podání Calvina Kleina líčí ženu sebevědomou, úspěšnou, rafinovanou i rezervovanou. Sukně s vysokým pasem kombinované s vypasovanými košile, boty na jehlovém podpatku s kulatou špičkou. Barvy odrážejí paletu šedé, černé, metalické zlaté i stříbrné.
V džínové linii převládají úzké, vypasované střihy, které těsně kopírují křivky ženského těla a stejně jako v pánské kolekci jsou inspirované japonskou kulturou.

BALDININI

Aktuálně v tygřím

Značka Baldinini si vytvořila jméno stylového, nadčasového a elegantního výrobce obuvi s dlouhotrvající tradicí. Boty jsou podle značky Baldinini ikonou elegance a vytříbeného stylu. Obuv této značky je proslulá dokonalým ručním zpracováním a hlavně materiály, které dodávají střihům bot na luxusu.
Muž v obrazu Baldinini se nebojí experimentovat se střihy a materiály, které tato značka na boty používá. Každý model je do detailů propracovaný a jako materiál na ně slouží jemná klokaní kůže či kůže z poníka.
Dámská linie kolekce Baldinini líčí ženu sebevědomou, elegantní a plnou sexappealu. V kolekci nechybí lodičky s kulatou špičkou na tenkém jehlovém podpatku v materiálech, jako je tvíd, lakovaná kůže či semiš. Specialitou jsou i vysoké kozačky s tygřím potiskem, který je tuto sezonu více než aktuální.

SAMSONITE

Účelné a módní

EBF24

V podzimních měsících se do obchodů dostává absolutní novinka od firmy Samsonite, a tou je nová řada dámských pracovních kabelek Lady Business. Tři nové typy kabelek se vyznačují módním designem a především účelovostí. Jsou uzpůsobeny pro notebook a opatřeny zámky, takže nemusíte mít strach, že vám z kabelky zmizí důležité dokumenty. K dostání jsou ve dvou módních barvách, a to tmavé černé a čokoládově hnědé za cenu 2199 Kč.
I řada pracovních laptopových zavazadel X-Pansion je určena náročným lidem, kteří vyžadují elegantní design kombinovaný s profesionálním využitím prostoru zavazadla. Tato řada obsahuje devět typů pracovních zavazadel, jako například kancelářský kufřík, batoh na laptop nebo třeba i mobilní kancelář. Zavazadla mají rovněž bezpečnostní zámky a dva typy jsou vybaveny teleskopickou rukojetí a kolečky. Výrobky řady X-Pansion jsou k dostání v černé barvě a stojí od 4199 Kč.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).