Menu Zavřít

SVATBA UŽ V DUBNU

9. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Č S O B

Pokud nenastanou nečekané komplikace, tak koncem dubna by již mohla mít vláda na stole jméno vybraného strategického partnera pro Čs. obchodní banku. Již dlouhou dobu se přitom mezi bankéři i v Parlamentu v této souvislosti skloňuje jméno Deutsche Bank. Jde o největší německou banku, která se po své fúzi s americkou Bankers Trust stala největší evropskou bankou a vlastně jedinou globální bankou Evropy.

Řídící výbor pro privatizaci bank vybral v úterý minulý týden na takzvaný short list čtyři banky. Jsou to vedle již zmíněné Deutsche Bank francouzská BNP, německá HypoVereinsbank (HVB) a belgická KBC Bank.

ebf - tip - debata

Druhý únorový týden začne v ČSOB probíhat due dilligence, kdy čtyři vybraní účastníci zhruba osm týdnů budou moci studovat podrobné informace o bance, aby poté předložili právně závazné nabídky na koupi státního podílu. Tyto nabídky dají privatizačnímu poradci vlády pro ČSOB, který je předloží řídícímu výboru pro privatizaci. Ten z nich vybere jednoho kandidáta, jehož pak ministerstvo financí předloží vládě jako vybraného potenciálního kupce.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).