Menu Zavřít

Švédka si pobrečela

28. 5. 2003
Autor: Euro.cz

Ženy vyrážejí na velké turnaje

Slzám se nedokázala ubránit švédská golfistka Annika Sörenstamová, když po úvodních dvou kolech vypadla v pátek 23. května z turnaje PGA Tour Bank of America Colonial (viz také na straně 61). Přímé měření nejlepší světové golfistky s mužskými protějšky dopadlo podle očekávání většiny odborníků, kteří nevěřili, že by mohla projít cutem. Na její případné vítězství v turnaji byl v tipovacích kancelářích v Las Vegas vypsán kurs 500:1. Podle bookmakerů byl skutečný kurs ještě vyšší, ale takové číslo by už odrazovalo i sázkaře zkoušející náhodnou trefu. Podstatně nižší kurs (4:1) byl stanoven pro případ, že by Annika Sörenstamová prošla cutem po 36 jamkách.
Tisícihlavé zástupy, které je zvyklý vídat jen Tiger Woods, provázely hráčku po oba dva turnajové dny. Sympatická Švédka se dokázala vyrovnat s neuvěřitelným psychickým tlakem a předváděla skvělou hru. Přestože byly její údery z mužských odpališť zdaleka nejkratší, v přesnosti umisťování míče patřila k nejlepším na celém turnaji. Skóre 71 úderů (1 nad par) po prvním dni jí zachovávalo slušnou naději na postup cutem, ve druhém kole se však s parem hřiště nedokázala popasovat a s výsledkem 74 skončila o čtyři údery za hranicí cutu.
Annika Sörenstamová není jedinou ženou, která se letos poměří s kvalitou PGA Tour. V červenci se ve startovním poli turnaje Greater Hartford Open totiž objeví Suzy Whaleyová, díky vítězství na lokálním kvalifikačním turnaji vloni na podzim. Jinou hráčku mezi sebou přivítají členové druhého amerického okruhu Nationwide Tour. Bude jí teprve třináctiletá Michelle Wieová, která si přes svůj nízký věk už vysloužila reputaci hráčů PGA Tour. Podle svého dokonalého švihu ve stylu Ernieho Else je dokonce přezdívaná „Big Wiesy“, což je slovní hříčkou narážející na Elsovu přezdívku „Big Easy“.

ebf - tip - debata

Naleznete na internetu:
http://www.golfstarsonline.com/S/Annika_Sorenstam/

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).