Menu Zavřít

Světoběžník prezidentem

29. 4. 2002
Autor: Euro.cz

Petr Svoboda

PRAHA (hž) - Novým prezidentem (Marketing Company President) britsko-švédské farmaceutické společnosti AstraZeneca pro Českou republiku se stal Petr Svoboda.
Svoboda koncem osmdesátých let zakládal v České republice pobočku ICI (britská společnost Imperial Chemical Industries - jeden z předních chemických koncernů). Z ICI se posléze vyčlenila společnost Zeneca, ve které v roce 1992 přijal zaměstnání ve Velké Británii. Na ostrovech pracoval jako produktový manažer a dále pak v oblasti business managementu, nejprve jako Business Manager pro severské země, Rakousko a Řecko, později pro jihovýchodní Asii. Na tomto postu zakládal pobočky společnosti Zeneca, například v Jižní Koreji a na Tchaj-wanu. V roce 1998 se stal ředitelem koncernu Zeneca ve Finsku, kde pracoval až do sloučení se společností Astra. Po svém návratu do Česka začal od roku 2000 spolupracovat jako externí konzultant ve sloučené firmě AstraZeneca.
AstraZeneca je jednou ze světových farmaceutických společností. Působí ve více než stovce zemí. Je zaštítěna výzkumnou základnou, poskytuje silný rozsah produktů v sedmi zdravotních oblastech – gastrointestinální, kardiovaskulární, onkologické, respirační, centrálního nervového systému, infekční a v oblasti kontroly bolesti.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).