Menu Zavřít

ŠVÝCAŘI ODEŠLI

14. 8. 2001
Autor: Euro.cz

P r a g u e     S e c u r i t i e s

Společníky makléřské firmy Prague Securities jsou již jen dvě fyzické osoby, Pavel Šaroch a Michal Zazvonil s polovičním podílem. Hospodaření za rok 1998 by mělo skončit se ztrátou půl milionu korun, výsledek auditu Deloitte and Touche bude k dispozici v únoru. Oznámila to asistentka ředitele Gabriela Csontosová.

EBF24

Nyní již švýcarská GEV Global East Vision ve společnosti Prague Securities nemá žádný podíl. „Ke změně majitelů došlo v průběhu ledna, prohlásila asistentka Csontosová. O kompletním zrušení společnosti rozhodla valná hromada 29. ledna poté, co nedošlo k dohodě se strategickým partnerem o vstupu do Prague Securities. Do konce minulého týdne mělo dojít k jednání o odejmutí licence s Komisí pro cenné papíry a o ukončení členství na pražské burze.

Společnost Prague Securities byla založena počátkem roku 1996, v dubnu stejného roku se stala členem Burzy cenných papírů Praha. Základní jmění firmy se postupně zvýšilo na 20 milionů korun. Specializovala se na institucionální investory. V roce 1998 klesl celkový obrat firmy z obchodů s cennými papíry na vlastní i cizí účet z dvaceti na třináct miliard korun. V závěru loňského roku firma Prague Securities zaměstnávala jen osmnáct lidí.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).