Menu Zavřít

T-Mobile jde do satelitu

22. 10. 2010
Autor: Euro.cz

Telekomunikace

CIF24

Největší český mobilní operátor T-Mobile začne od listopadu nabízet novou službu – příjem televize přes satelit. Vstup do nového segmentu vysvětluje marketingový ředitel Petr Dvořák snahou o nabídnutí plnohodnotných triple-play služeb, tedy kombinace hlasových, internetových a televizních služeb.
„Analogová tma klepe na dveře a stále existuje velké množství domácností, které nyní řeší situaci, jak i po vypnutí klasického pozemního vysílání chytat signál. My na rozdíl od technologie DVB-T nabídneme řadu kanálů ve vysokém rozlišení, takzvané HD kvalitě,“ říká Dvořák. Operátor však nebude sám provozovat televizní vysílání, službu bude velkoobchodně nakupovat od společnosti TradeTec, která provozuje satelitní platformu Skylink. Z T-Mobilu se tak stane virtuální operátor, což je koncept, který T-Mobile stejně jako jeho dva hlavní konkurenti v mobilně-telekomunikační branži vytrvale odmítá.
Služba nazvaná prozaicky T-Mobile Televize pracuje se dvěma základními programovými nabídkami. Základní balíček Start není zatížen žádným měsíčním poplatkem a nabízí osmnáct českých a slovenských kanálů včetně dvou v HD kvalitě. Balíček Standard s měsíčním poplatkem 449 korun nabídne dalších pětadvacet programů navíc, všechny v češtině. Zákazníci si budou moci přiobjednat i tři tematické balíčky. Satelitní přijímače dodávané T-Mobilem umožňují nahrávání přes USB rozhraní na externí harddisk, nebo USB klíčenku.

  • Našli jste v článku chybu?