Menu Zavřít

T-Mobile vzrostl provozní zisk na 8,76 miliardy korun. Získal nových 105 tisíc mobilních zákazníků

7. 11. 2019
Autor: Jan Sedlák

Operátor T-Mobile zvýšil za devět měsíců roku celkové tržby meziročně o 3,3 procenta na 20,73 miliardy korun. Provozní zisk EBITDA stoupl o 2,7 procenta na 8,76 miliardy.

Počet mobilních zákazníků meziročně vzrostl o 105 tisíc na 6,282 milionu, fixní internet využívalo 305 tisíc klientů, tedy o třetinu více. Operátor zároveň zvýšil počet uživatelů televizních služeb o 82 procent na 124 tisíc.

Spotřeba fixních a mobilních služeb se dále zvyšovala, především v oblasti dat. Objem mobilních dat v síti stoupl o 83 procent a celkový datový provoz ve fixní a mobilní síti se proti loňsku zdvojnásobil na téměř 228 tisíc terabytů (TB). Operátor během léta uvedl neomezené datové tarify a pokračoval v budování své optické sítě.

Mobilní aplikaci Můj T-Mobile každý měsíc aktivně využívá téměř 1,5 milionu zákazníků, tedy necelá polovina uživatelů s chytrými telefony, respektive čtvrtina celé zákaznické základny. K nejoceňovanějším výhodám aplikace patří přehled o spotřebě a platbách, snadný způsob platby či speciální nabídky a soutěže. Nově aplikace nabízí také možnost změnit nastavení svého tarifu.

T-Mobile je člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom. Je integrovaným operátorem a kromě telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení či partnerská řešení nejen pro firmy, ale i instituce a individuální zákazníky.

Čtěte také:

Jak reklamovat vyúčtování od operátora? Nejdřív zaplaťte, až pak se braňte, radí ČTÚ

Virtuální operátoři mají lepší tarify než O2, T-Mobile i Vodafone. Dají se ušetřit stovky korun

Česko bude lákat čtvrtého mobilního operátora. Vláda schválila podmínky aukce

MMF24

O2 nabídne neomezená data. Cena tarifů bude začínat na 1099 korunách

Neomezená data jako zbytečný luxus? Většině lidí stačí tři GB, vyplývá z průzkumu

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).