Menu Zavřít

Tahle noc patří dobrým příběhům

14. 5. 2018
Autor: Profimedia.cz

Organizátoři jubilejního 12. ročníku oblíbené akce Noc literatury zařadili mezi místa k veřejnému předčítání zajímavá a pro mnohé nepoznaná zákoutí a objekty v Praze 1: terasy Paláce Lucerna, podzemí Národního divadla, farní klub u Panny Marie Sněžné, Muzeum F. Palackého a F. L. Riegra, komunitní centrum Život 90 či kampus Hybernská.

Starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký (TOP 09) v této souvislosti převzal společně s pražskou primátorkou nad akcí záštitu a také ocenil její smysl: „Noc literatury považuji za skvělý projekt, protože uceleně zprostředkovává to nejlepší z tvorby současných evropských autorů. Tento zážitek je umocněn nápaditou formou, jež je schopná oslovit i ty, kteří se kvůli moderním technologiím s tištěným slovem již poněkud míjejí. “

Pozvání k „nočnímu čtení“ letos přijali Vladimír Polívka, Jenovéfa Boková, Cyril Dobrý, Milena Steinmasslová, Martin Finger, Halka Třešňáková, Jaroslav Plesl, Simona Babčáková, Ivan Řezáč, Lukáš Hlavica, Eva Leimbergerová, Filip Kaňkovský, Ivana Uhlířová, Elizaveta Maximová, Marek Adamczyk, Anna Císařovská, Gabriela Mikulková, Pavol Smolárik a Roman Zach.

A kam v Praze 1 by si měli jít podle starosty Lomeckého sednout s dobrou knížkou ti, kteří se nespokojí se zprostředkovaným zážitkem z Noci literatury? „Kromě všech možných kaváren, laviček, parků a podobných přirozených míst bych doporučil také Střelecký ostrov. Před několika lety jsme jej dali pěkně do gala a dnes je pro čtenářský požitek pod širým nebem doslova dělaný,“ dodává Lomecký.

MMF24

Noc literatury se koná ve středu 9. května od 18.00 do 23.00 hodin, všech 18 míst s předčítáním se nachází v Praze 1.


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).