Menu Zavřít

Tajemný prodej domu

28. 3. 2008
Autor: Euro.cz

Uprchlý podnikatel se zbavil nemovitosti, přestože má obstavený majetek

Uprchlý podnikatel Radovan Krejčíř, který je stíhán za majetkové a násilné trestné činy, prodal za více než 70 milionů korun dům na Karlově náměstí v Praze. Krejčířův majetek přitom již dříve obstavily úřady. Informaci přinesl server Aktuálně.cz. Prodej se prý mohl uskutečnit proto, že dům nebyl psaný přímo na podnikatele, ale na jeho společnost DKR Invest.
Nemovitost se podle serveru již loni snažil koupit Maďar Tibor Mezöfi, který se prý stal jeho majitelem v listopadu. Kvůli nesrovnalostem v dokumentech ale nakonec nebyla žádost na vložení do katastru přijata. Další smlouva pak byla údajně uzavřena v lednu, současným kupcem je prý pražská realitní kancelář K+3 Real. I za tou ale podle serveru stojí Mezöfi. Ten je podle Aktuálně.cz nejspíš bílým koněm.
Krejčíř se před spravedlností skrývá v Jihoafrické republice. Soud v Johannesburgu letos rozhodl, že Krejčíř nemá být vydán do Česka k trestnímu stíhání. Mnoho z činů, kvůli nimž je Krejčíř stíhán v ČR, není prý v JAR trestných. Soudce ve zdůvodnění rozsudku také uvedl, že české trestní řízení proti Krejčířovi je politicky motivované. Verdikt není pravomocný.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).